• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Brad Mehldau Trio

Pianisten Brad Mehldau räknas av många som en av världens största jazzpianister och har en diger meritlista. På Mehldaus repertoar finns originalkompositioner, jazz­standards och jazzarrangemang av populär musik, bl.a. rock och brasilianskt. Han använder sig av sin klassiska skolning och spelar gärna olika melodier i olika taktarter samtidigt.

Mehldau har skapat sin egen karaktär genom att kombinera jazzen med den klassiska romantiken och populärmusiken. Han har samarbetat med så olika musiker som t.ex. Anne-Sofie von Otter, Pat Metheny, Renée Flemming och Britten Sinfonia. Brad Mehldau har gett ut 21 skivor i eget namn och medverkat på ytterligare ett trettiotal album. Nu kommer han hit tillsammans med basisten Larry Grenadier, som spelat med bl.a. Gary Burton, Joe Henderson och John Scofield, och på trummor och slagverk Jeff Ballard, som samarbetat med namn som Ray Charles, Chick Corea och Joshua Redman.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.