Hewat Shirts to Heaven Freak Homework The Silence La Séve Min homosyster
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - KORTFILMSTÄVLING - Den blomstertid nu kommer, Hewat, Shirts to Heaven, Freak, Homework, Min homosyster, La Séve, The Silence

Åtta fantastiska filmer tävlar om Region Skånes kortfilmspris. De visas tillsammans i ett filmpaket och passar bra för årskurs 6 till gymnasiet. Filmerna visas också som förfilmer under festivalen.

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER
Sverige 2016. Regi: Victor Lindgren. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 8–gymnasiet.
Äntligen slutar skolan för Elin och hela sommarlovet och livet ligger framför henne. Sabina är ungefär lika gammal som Elin och samlar pantburkar. Hon har rest till Sverige från Rumänien tillsammans med sina bröder, i hopp om att finna arbete. En kväll möts de och kommer att finnas hos varandra för alltid.

HEWAT
Iran, Tyskland 2016. Regi: Afsun M. Nezhad. 10 min. Persiskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 6–9.
Bröderna Hewat och Reza är illegala flyktingar i Iran. De kommer från Afghanistan och arbetar i samhällets periferi för att spara ihop pengar. Målet är att tillsammans ta sig till Europa, men på vägen dit måste man göra vissa uppoffringar. Ibland till och med offra sin egen resa.

SHIRTS TO HEAVEN
Camises cap al cel. Spanien 2016. Regi: Jordi Ferré. 14 min. Katalanskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 6–8.
Högt, högt uppe ovanför marken står Quim och tittar ner på den stora folkmassan. Efter sin pappas död ställs den 10-åriga Quim inför sin största utmaning hittills, att klättra högst upp i det mänskliga tornet och vinna tävlingen för sin pappa.

FREAK
Sverige 2016. Regi: Dawid Ullgren. 7 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 5–6.
Det kanske börjar med att inte riktigt känna sig som ”en i gänget”. En kille mobbas av kamraterna i omklädningsrummet inför en simtävling. Men när allt känns som mörkast får han stöd från oväntat håll. En film om att känna sig utanför... om att vara en ”freak”.

HOMEWORK
Tyskland 2016. Regi: Annika Pinske. 7 min. Tyskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 6–7.
Istället för en kväll med pizza och film hos sin frånskilda pappa, får en mellanstadietjej följa med honom till en nattklubb där han dansar på scenen. Samtidigt som pappan värmer upp inför dansrutinen hjälper han henne med läxorna. En trevlig (och barnvänlig) liten film om vardagen i en annorlunda omgivning.

MIN HOMOSYSTER
Sverige, Norge 2017. Regi: Lia Hietala. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 5–6.
Cleo följer med sin storasyster och hennes flickvän ut på landet. En fin film om identitet, kärlek och att växa upp. För hur vet man vem man tycker om? Och när vet man det?

LA SÈVE
Schweiz 2016. Regi: Manon Goupil. 13 min. Franskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 6–7.
I ett träd på en stor ödslig tomt sitter 12-åriga Lena och spejar ner över sin familj. Fascinerad av sin systers man Eloi försöker Lena locka med honom upp i sitt träd. En film om en lillasyster som vill bli stor och om en familj i förändring.

THE SILENCE
Il silenzio. Italien, Frankrike 2016. Regi: Farnoosh Samadi, Ali Asgari. 15 min. Kurdiskt, italienskt, engelskt tal. Engelsk text. Rek. för åk 6–gymnasiet.
Vid ett läkarbesök får Fatima följa med sin mamma. De är kurder och har flytt från sitt hemland till Italien, och Fatimas mamma pratar varken italienska eller engelska. Läkaren förklarar för Fatima hur det ligger till med hennes mamma och tanken är att Fatima ska översätta, men hon förblir tyst.

__________________________________________________

Festivalarmband
Festivalarmbanden är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalarmband köper du här>>

För enskilda festivaldeltagare
Biljetterna kostar 50 kr/film på vardagar och 30kr/film på familjelördagen.

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan www.malmo.se/kulturkartan

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalarmband. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalarmband, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 13 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.