• Speltid: 90 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/check-it

Doc Lounge Malmö: Check It

Check It beskriver en sårbar och aggressiv verklighet för homosexuella och transgender-ungdomar i utkanterna av Washington. Vi välkomnar er till en kväll då fokuset ligger på både vårt lokala men också internationella HBTQ-communtiy. Under visningen kommer vi både höra musik och diskutera HBTQ-rättigheter!

Dana Flor, Toby Oppenheimer / 2016 / USA / 89 min
Språk: Engelska
Text: Ingen

Vid första anblicken verkar de osannolika gängmedlemmar. Några av pojkarna har läppstift, andra stilettklackar. Men i sina Louis Vuitton-väskor bär de också knivar och knogjärn. Som sårbar homosexuell och transgender-ungdom har de utsatts för våldsbrott och nu slår de tillbaka. Check It startades 2009 av en grupp utsatta niondeklassare och idag har varenda en åkt in för överfall, väpnade rån och narkotikahantering. “Oppenheimer and Flor embed themselves, become friends with, and then tell the story of America’s only documented all-LGBTQ gang.” - Natalie Rinn, Brooklyn Magazine

Ledda av ex-fången Mo, får Check It möjligheten att kastas in i en annan värld. De bygger sitt eget klädmärke, medverkar vid modevisningar och arbetar som runway-modeller. Men att bryta cirkeln av fattigdom och våld som de vuxit upp med är en skrämmande uppgift.

Livet för Check It kan vara brutalt, men det är också fullt av hopp och en oföränderlig motståndskraft. I sin kärna undersöker Check It den odödliga vänskap som finns mellan dessa ungdomar - ett obrytbart band som testas varje dag när de kämpar för att stå upp för vem de är i ett samhälle som ständigt försöker bryta ner dem.

"The documentary…gives a voice to a forgotten subculture for which self-expression is simultaneously dangerous and all-important.” - Hannah Ongley, Vice I-D

Filmen hade världspremiär Tribeca Film Festival 2016 och visats på filmfestivaler i hela världen.

Information in English: http://doclounge.se/films/check-it-0

Trailer: http://bit.ly/2gQbTYD

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://www.doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.