• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: False Confessions

Vinnaren av publikpriset undet CPH:DX 2018. En hisnande dokumentär om det amerikanska rättsväsendets övergrepp och deras metoder för att få oskyldiga personer att erkänna nästan vad som helst

False Confessions
Katrine Philp
2018 / 93 min / Denmark, Germany

Under ett förhör i USA är det både lagligt och vanligt att använda speciella psykologiska tekniker för att få den misstänkte att erkänna. I slutna rum kan utbildade förhörsledare inte bara få någon att göra ett erkännande - de kan också få oskyldiga människor att tro att de faktiskt begått brott, så grova som mord och barnövergrepp.

I New York arbetar den danskfödda försvarsadvokaten Jane Fisher-Byrialsen för att förhindra dessa falska bekännelser, så att färre personer hamnar i fängelse för brott som de inte har begått. Genom fyra av hennes fall träffar vi de involverade, de tidigare anklagade och familjemedlemmarna till de fängslade, och genom inspelningar från förhörsrummen får vi ta del av den hårresande behandlingen som de misstänkta behöver gå genom. I dessa fall rör det sig om brutal, psykologisk manipulation av poliser som är mer intresserade av att behålla sitt höga anseende och sin uppklarningsprocent, än av att upprätthålla rättvisa.

Lagens kraft och dess mekanismer blir påtagliga när vi möter danska Malthe Thomsen som frikändes från en grundlös anklagelse. False Confessions är en juridisk thriller om en pro bono-idealistens arbete för rättvisa i ett cyniskt rättssystem.

Dörrar öppnar kl 19.00
Filmen börjar ca kl 20.00
Infomation in English: http://doclounge.se/films/false-confessions

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

 • Kommentar : OBS! Dörrarna öppnar kl 19.00 och filmen startar kl 20.00
  Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 13 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 80 kr
  • Student: 60 kr
  • DOC LOUNGE GULDKORT ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar: 350 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.