• Speltid: 53 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/queen-of-art

Doc Lounge Malmö: A Queen of Art

Vi ger en EXKLUSIV förhandsvisning och tematik av filmen om den feministiska konstnären och ikonen Ann-Sofi Sidén. Under kvällen får vi följa Sidéns liv och konstnärsksap i ett naket porträtt. Vi får också regissörbesök!

Benjamin Wolff, Lotta Erikson / 53 min / Sverige
Språk: Svenska Text: Ingen

I filmen åker vi genom Ann-Sofis privata arkiv, filmer och foton som hon tagit under hela sitt vuxna liv. Det blir en unik inblick i en konstnärs liv och arbete. Från tristessen i förorten Märsta som hon bara måste fly från för att skapa sig själv och sitt liv. Hon ville ha äventyret och reste ut i världen och var en av de första kvinnliga konstnärerna i sin generation att flytta till Berlin och New York. Vi följer också nära hur Annsofi arbetat och levt, från punktiden i Berlin till perfomance och installationer i New York och Stockholm. Hon är en av Sveriges viktigaste videokonstnärer och hennes installationer har visats på konsthallar, gallerier och biennaler världen över.

Det oförställda och öppna scenerna i filmen ger en ogarderad och naken bild av ett konstnärskap, från hotell där hon arbetat med övervakning, till bordeller där hon levt med de prostituerade och ensam på häst genom Texas.

Visningen är en exlusiv förhandsvisning med regissörbesök och tematik kring Ann-Sofie Sidén. Filmen går upp på SVT Play den 17 november.

ANN-SOFI SIDÉN
En feministisk föregångsfigur och förebild för generationer av yngre svenska kvinnliga konstnärer. Hon har alltid varit solidarisk med sin enkla bakgrund. Hennes lojalitet finns med de utsatta, från kvinnor som lämnar bort sina barn, prostituerade i Tjeckien till en paranoid psykiatriker i New York. Utanförskapet, sorgen och längtan efter en plats att höra hemma på kommer att prägla många av Sidéns verk. Hennes bakgrund färgar henne, hon ses som bråkig och oborstad. Idag gör Sidén scenografin på Operan i Stockholm.

REGISSÖRBESÖK: Under kvällen får vi besök av regissörerna Benjamin Wolff och Lotta Erikson. Hur var det att följa en ikon i svenska konstvärlden och vilka konstverk samt samtal påverkade dem mest? Svaren får ni i vårt samtal efter filmen!
Information in English:http://doclounge.se/films/queen-of-art

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: www.doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Foto: Ewa Rudling/TT
TimeTue, 2017-11-14 19:00
PlaceBabel, Spångatan 38
Entrance80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.