• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/raving-iran-1

Doc Lounge: Raving Iran

Doc Lounge Malmö bjuder in till rave den 21mars. Vi får följa Anoosh och Arash, två iranska DJ's som längtar till friheten att producera sin egen musik. De är trötta på att gömma sin talang och att ducka för polisen. Men allt har sitt pris, även friheten.

RAVING IRAN
Susanne Regine Meures / Switzerland / 2016 / 84 minuter

Anoosh och Arash är i centrum av Teherans technoscenen. Trötta på att gömma sig från polisen och deras stagnerande karriär, organiserar de ett sista techno rave under farliga förhållanden i öknen. Tillbaka i Teheran försöker de sälja sitt illegalt tryckta album utan tillstånd. När Anoosh arresteras, verkar det inte finnas något hopp kvar. Men då får de ett telefonsamtal från den största technofestival i världen - Letargi techno festival i Zürich.

När Annosh och Arash landat i Schweiz och euforin avdunstat går allvar i situationen upp för dem. Susanne Regina Meurs följde männen från September 2013 till augusti 2014 under en avgörande fas i deras liv. Hon filmar deras liv i Teheran, där de ständigt är på sin vakt och fångar vad som Annosh och Arash upplever som frihet i Schweiz. Mycket av filmen har spelats in med hjälp av mobiltelefoner, av säkerhetsskäl. Resultatet är en rå men poetisk berättelse om två unga män vid ett vägskäl i livet.

“Most Innovative feature film out of all sections.”
- Prix du jury SSA/Suissimagie “Visions du Réel” Nyon

Raving Iran är en saga med en bitter eftersmak, en resa in i djupet av det iranska samhället som inte lämnar något utrymme för drömmar och önskningar. Hur kan du överleva och hålla fast vid din personlighet i ett land där allt är strikt kontrollerat? Är det fortfarande meningsfullt att tala om "ungdomar" i en stad som har förlorat sin livskraft? Anoosh och Arash drivs från deras hemland men möts av känslan att blir kraftfullt rotlösa i den utopiska frihets namn.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Babel är rollstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.