• Speltid: 74 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/the-dazzling-light-of-sunset-0

Doc Lounge - The Dazzling Light of Sunset

För första gången på Doc Lounge 10 år visas en georgisk film, detta firas med en georgisk afton den 28 februari med The Dazzling Light of Sunset, en poetiskt absurd film som visar oss livet genom den lilla TV-stationen i staden Tsalenjikha i Georgien.

THE DAZZLING LIGHT OF SUNSET
Salomé Jashi / Tyskland, Georgien / 2016

The Dazzling Light of Sunset ritar ett pseudo-etnografiskt porträtt av en georgisk småstad. Den lokala tv-stationen blir utgångspunkten i skildringen av ett samhälle som definieras av ritualer och traditioner definierar samhället, men in sipprar den moderna världens ljus och en märklig hybrid skapas. Och alla är förvirrade över hur de ska uppträda både framför och bakom tv-kameran, i detta kalejdoskop av karaktärer, platser och händelser. Av fragment byggs en bild av livet i samhället ihop och i centrum står Dariko, den enda journalisten på tv-stationen. Hon tar med oss till oväntade stunder av plötslig uppenbarelse. I kort så är filmen ett montage av ett sprakande community som gör oss nyfiket inspirerade men samtidigt också lite smårädda. “It fascinated me how small stories from small towns were so much more important than the big politics. And I wondered what these small stories were.”
-Salomé Jashi

THE DAZZLING LIGHT OF SUNSET trailer from sakdoc film on Vimeo.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.