• Speltid: 74 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/the-pearl-of-africa

Doc Lounge - The Pearl of Africa

“Cleo & Nelson’s relationship shows something rarely highlighted when talking about transgender people in Uganda”.
- TRANSGENDER LAW CENTER

The Pearl of Africa
Jonny von Wallström / Sverige / 2016 / 74 min

Winston Churchill refererade en gång till Uganda som ‘The Pearl of Africa’ på grund av landets fantastiska mångsidighet, men för transkvinnan Cleopatra Kambugu är det numera en extremt farlig plats. 2014 infördes anti-gaylagar i Uganda och landets gator fylldes av folk som demonstrerade mot homosexuellas och transpersoners rättigheter. Sedan dess har landets HBTQI-personer riskerat att hamna i fängelse eller till och med att avrättas.

Regissören Jonny von Wallström följer den positiva, modiga Cleopatra och hennes engagerade pojkvän Nelson på resan genom Cleopatras transformering till kvinna. Vi bjuds med på en resa och in i värld av kamp, men mest av allt glädje och mod.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 /
Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.
GÄST: Avslöjas snart!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.