• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

FREUD´S CIGAR

Vem är jag? Hur fungerar jag? Varför har jag en förkärlek till fläskkorv och varför är min fru så lik min mamma? Vårt medvetande, hur fungerar det?

I denna mästerliga musikal av SthlmsMusikTeater får vi på ett varmt, intelligent och humoristiskt sätt en glimt av hur Sigmund Freud tänkte, varifrån han kom, vad han gick igenom och vad som drev honom. Här presenteras hans teorier i musikteaterform.

Att följa Freud är som att följa sina egna tankar, de allmänmänskliga frågeställningar som berör och engagerar oss alla. Vi vet fortfarande väldigt lite ca 100 år efter att Freud skapade strukturen av medvetandet med Överjaget, Detet och Egot. Freud började arbeta med denna kartläggning och framförallt började han ställa frågor till patienterna och vågade söka förklaringsmodeller kring människans omedvetna på ett sätt som ingen hade gjort tidigare. Han lyssnade. Han menade, till skillnad från sin samtid, att patienten själv kan sitta inne med information som kan leda till tillfrisknande.

Freud´s Cigar är tonsättaren och textförfattaren Jan-Erik Sääfs tionde musikal. Den hade premiär Stockholm i början av 2009 och har gått för utsålda hus. Kritikerna har varit lyriska: ”Freud´s cigar är bland det coolaste som går att se på teater just nu” skrev SvD efter premiären. ”Jonas Nerbe är fullständigt övertygande som en Freud med glimten i ögat” tyckte DN. ”Nerbe spelar avspänt och virtuost flera roller samtidigt. Han har en utstrålning som gör att alla tänker på sex bara han viftar med en kulspetspenna och höjer ögonbrynen.”, skrev Expressen.

På scen:
Jonas Nerbe i rollen som Sigmund Freud
Pianotrion ”Die Freuden”: Anders Holtz, Sara Kihlman Wibe och Lauri Antila.

Text och musik: Jan-Erik Sääf
Regi och ljus. Andreas Boonstra
Kläder och scenografi: Åsa Berglund-Coburn
Idé: Björn Roslund (Psykiatriker)

Föreställningen ges på engelska (lättförståelig).

Picknickföreställning

Pris:
Salong 340:-
Balkong 300:-
Salong Student/Pensionär 300:-
Balkong Student/Pensionär 260:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.