• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

FRÖKEN ELVIS

Elvis bästa låtar på svenska och egenkomponerat material i svängiga arrangemang. Fem musiker, en modern 50-talsradio, humor, värme, lite allvar och en jädra massa instrument!

Elvis Presley är den soloartist som sålt flest plattor genom tiderna, faktiskt över en miljard. Elvis är King! – och nu är han något ännu bättre – fröken! Om du tänker dig att du har ett band med dina bästa vänner, ni klickar både musikaliskt och har samma smak för gott fika; där har du Fröken Elvis!

Fröknarna arrangerar musiken tillsammans och Camilla översätter Elvis texter till svenska – och på den vägen är det! Tillsammans med Sanna och fler av Camillas bästa vänner; Lisa, Jossa och Maria, började de spela. Spela, arrangera och översätta. Resultatet blev första skivan "Elvis på svenska" (2015) och en kritikerrosad föreställning bestående av Elvis låtar i nya arrangemang och med nya svenska översättningar.

”Kungen och vi” heter Fröken Elvis andra album (release den 1 juni, 2017). Kungen, i albumtiteln är såklart the King of Rock ’n’ Roll och precis som på debutalbumet närmar sig Fröken Elvis sin Presley med ett brett känslospektrum. Det är ömsom vibrerande, ömsom ömsint, det är ösigt och bitvis humoristiskt.

En av framgångsfaktorerna är genomgående lyckade adaptioner av de amerikanska texterna. Trots att förlagorna har ganska många år på nacken lyckas Fröken Elvis få sina versioner att kännas både nära och nutida utan att frångå kärnan i originalen. Det får man nämligen inte. På nya albumet återfinns bland annat superhiten Suspicious minds, i Fröken Elvis version Så misstänksam, en låt som tog tre år att få en godkänd översättning på. Fröken Elvis adderar också något helt nytt på ”Kungen och vi” – ”vi”-et i albumtiteln. Flera av spåren är helt nyskrivna där småstadsromantik och knäckebrödssmulor av svenskt vemod smyger sig in.

På scen:
Camilla Fritzén - Leadsång, manus, översättning
Maria Olsson - trumset, slagverk
Sanna Andersson - Bas, gitarr, munspel, piano, körsång
Josefin Berge - gitarr, mandolin, kör
Lisa Bodelius - bas, trombon, piano, körsång, översättning

Sen starten har fröknarna:
– Turnerat i USA, England och Marocko (!)
– Spelat för utsålda hus på Stadsteatern i Sthlm.
– Slagit publikrekord för lunchkonsert i Kungsan med Parkteatern.
– Slagit klickrekord på Norrköpings tidningars webbplats med 120 000 klickar på två dygn.
– Legat som nr.19 på försäljningslistan i Sverige av album, och på Spotifys virala topplista med två låtar.

http://www.frokenelvis.se

Picknickföreställning

Pris: Salong 280:- Salong Student/Pensionär 240:- och Balkong 240:- Balkong Student/Pensionär 200:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.