• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – FOKUS: TURKIET – Dust Cloth

Regissör Ahu Öztürk Land Turkiet, Tyskland År 2015 Längd 99 min Språk Turkiska, Kurdiska Undertexter Engelska Regissörsbesök!

Hatun och Nesrin bor grannar i Istanbul. De är båda mödrar, arbetar som städerskor och är kurder. Hatun är orubbligt bubblig och sarkastisk och lever med sina gnälliga man och en son som vägrar lyssna. Nesrin befinner sig å sin sida på bristningsgränsen för vad hon egentligen orkar. Samtidigt som hon försöker förstå var hennes man har tagit vägen har hon en 5-årig dotter och en oviss framtid att tänka på.

Dust Cloth är en gripande debutfilm av Ahu Öztürk med strålande skådespelarinsatser och en drabbande subtilitet. Filmen är en skarp och relevant klasskildring som vittnar om den situation många kurder ännu befinner sig i dagens Turkiet. Samtidigt är den en rörande berättelse om två kvinnor, deras kamp och den speciella vänskap som växer fram, dem emellan.

IFEMA festivalpass gäller för inträde till ALLA festivalens filmer och programpunkter i mån av plats Festivalpass>>

IFEMA – Klippkort (se 4 filmer till priset av 3) Klippkortet kan delas av två personer, med var sitt medlemskort. Klippkort>>


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.