• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – FOKUS: TURKIET – Köpek

Regissör Esen Işık Land Turkiet År 2015 Längd 98 min Språk Turkiska Undertexter Engelska

En dag i den paradoxala metropol som är Istanbul, tre skilda livsöden, och en liten hund. 10-åriga Cemo säljer näsdukar i stan för att dra in pengar till familjen. Hayat lever i ett kärlekslöst, underkuvande äktenskap till synes utan ljusning i sikte. Ebru å sin sida kämpar mot de fördomar och det våld hon tvingas möta som transkvinna. Denna dag har Cemo, Hayat och Ebru fått nog och tar steget att följa sina hjärtan. Köpek (svensk översättning: hund) är en ömsint och på en gång osentimentalt rak skildring av den turkiska samhället i dagens Istanbul. En debutlångfilm med öga för både det poetiska men också grymma i den vardag Cema, Hayat, Ebru och många med dem, lever i.

IFEMA festivalpass gäller för inträde till ALLA festivalens filmer och programpunkter i mån av plats Festivalpass>>

IFEMA – Klippkort (se 4 filmer till priset av 3) Klippkortet kan delas av två personer, med var sitt medlemskort. Klippkort>>


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.