• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Invigning: I Still Hide to Smoke

INVIGNING
18:00 Invigningsmingel och vernissage för konstkollektivet SLÄTTENs utställning med temat FRIHET
19:00 Vi på IFEMA önskar er alla varmt välkomna och 2017 års festival, den 11:e i ordningen, invigs av Manal Masri - Malmöprofil, teaterchef, producent, regissör och bioaktuell med dokumentärfilmen Brev till en seriemördare
19:15 Premiär av årets vinjettfilm skapad av Stina Lundkvist och Julia Tegström med musik av Christine Owman
19:20 Filmvisning: I STILL HIDE TO SMOKE

I STILL HIDE TO SMOKE
Regissör Rayhana Land Frankrike, Grekland, Algeriet År 2016 Längd 90 min Språk Arabiska, Franska Undertexter Engelska

Mitt i ett oroligt Algeriet på 1990-talet, fullt av inre motsättningar, våld och patriarkalt förtryck finns det en frizon för kvinnorna i staden – ett hammam. Under tillsyn av den barska med guldhjärtade chefsmassören Fatima (spelad av mellanösterns storstjärna Hiam Abbass) samlas kvinnor från stadens alla hörn, befriade från förtryckets blickar och tyckanden, från regimens hemliga polis, konservativa fanatiker och terrorister. Ohämmat diskuterar de sex, politik, religion och systerskap medan de badar och skrubbar, skrattar, gråter, ilsknar till, drömmer sig bort – och tar en cigarett tillsammans. Ibland är inte friheten öppna ängar utan en immig lokal med stängda dörrar.


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.