• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – Panelsamtal Gråzonen: Om sex & sexuellt våld i mainstreamfilm

I många av de mest populära filmerna och tv-serierna som går upp på biografer eller streamas hemma, duggar det tätt med tvivelaktiga skildringar av sex. Sex som gränsar till sexuellt våld men som förskönas och normaliseras. Vad gör det med vår syn på sex? Hur ser vi igenom det och var hittar vi motbilder och kommer loss? This panel discussion will be held in Swedish.

MEDVERKANDE
Mariah Larsson Docent i filmvetenskap och lektor i Hälsa och samhälle, inriktning sexologi, vid Malmö högskola. Skrev sin avhandling om Mai Zetterling och det svenska sextiotalet.

Li Kristjansdottir Representant för Fatta, en förening och rörelse som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Li har även en masterexamen i genusvetenskap samt litteraturvetenskap.

Begonia Randhav Juridikstudent, skådespelare och filmskapare som kombinerar humanitärt arbete och globala frågor med sin passion för film. Har bl a gjort kortfilmen Stödgruppen som visades på IFEMA 2016.

Bianca Kronlöf Skådespelare och komiker, känd från bl a den feministiska, frispråkiga och samhällskritiska humorserien Full Patte.

MODERATOR
Saga Alm Mårtensson Sexolog och KBT-terapeut. Hon har arbetat inom bl a primärvård och psykiatri samt besvarat frågor som sex och relationer i radio och press.

Plats: Filmcentrum Syd, Monbijougatan 17 E (in på gården) Malmö
Datum: Lördag 8 april
Tid: 14:30
Fri entré!


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.