• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

KAJSA & MALENA

– Duon som föddes ur askan av Tant Strul och gjorde tvärtom – intimt, avskalat och naket.

Kajsa Grytt och Malena Jönsson är duon som föddes ur askan av Tant Strul och gjorde tvärt om. Efter sex år med Tant Strul ville de gå in i de fina nyanserna och vara i det intima; nära text och musik med endast piano och sång.

Tant Strul var ett av Sveriges mest uppmärksammade band under 80-talet. De släppte tre album och spelade landet runt för att sedan gå skilda vägar 1985. Sångerskan och gitarristen Kajsa Grytt och pianisten Malena Jönsson fortsatte att göra musik tillsammans som duo. Här blev musiken mer avskalad och naken, med inslag av jazz, cabaret och visor.

När deras första album som duo, ”Historier från en väg”, gavs ut 1986 återförde Kajsa och Malena en glömd, gömd och fantastisk 80-tals estetik. Vinröd sammet, Berlin, matroser och stjärnor, franska kvarter, trapetser, rödvin, vägar, rökiga barer, dekadens och vacker melankoli. Ett romantiskt Europa med berättelser om livsöden och längtan.

”Herregud! Vad är det som är så härligt med den där trasigheten? Det kanske är så enkelt, att den är vinröd. Där vill vi vara ett tag till och hålla i rummet med endast röst, piano och sångerna från "Historier från en väg”.
(Kajsa och Malena)

…plötsligt får man liksom en glimt av en parallell verklighet, där duon Kajsa & Malena blev betydligt mer än en tillfällig parentes. Möjligen är det inte ens för sent att skapa en sådan fortsättning.

Citat:

Men albumet ”Historier från en väg” finns där oavsett, och likt så många andra skivor som först lät en aning otidsenliga har den åldrats desto mer självklart. Med sina blinkningar till gammal jazz och kabarémusik är den också obesvärad av att artisterna har blivit äldre längs vägen, och man kan snarare förundras över att en sång som ”Brev från ett torg” inte har blivit en svensk chansonklassiker som nämns bredvid Olle Adolphsons ”Trubbel”.
(Utdrag från recension av konsert på Södra Teatern i Stockholm, januari 2017 av Nils Hansson för DN)
Läs hela: http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/kajsa-och-malena-pa-sodra-teatern-i-stockholm

Om musiken från mitten av 1980-talet hade rest med flyg hade den fått betala för övervikt. Mitt allt i detta, mitt i allt detta kompakta, började Kajsa & Malena göra musik till kompet av ingenting annat än Malenas flygel. Röst och piano. Ord och toner. Det var ”quiet is the new loud” långt innan det uttrycket föddes.


Ibland händer det något i musiken som gör att man känner att man bara måste vara där musik görs. Vara där på plats live. Liksom låta musiken bli en del av blodomloppet. Tredje gången i livet det hände var med Kajsa & Malena i mitten av 1980-talet. Jag var där. Och jag gick sönder.

(Jan Gradvall, 2016)

Picknickföreställning
Pris: Salong 260:- Salong Student/Pensionär 220:- och Balkong 220:- Balkong Student/Pensionär 180:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com/victoriateatern

__________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.