• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.moomsteatern.com

MAKT – Make Malmö Great Again

Vad är makt egentligen? Utbildning, arbete och pengar? Politik? Information? Hur mycket makt har du över ditt eget liv? Hur använder du den makt som du har?

I Moomsteaterns föreställning har makten förflyttats till ensemblen. Detta är skådespelarnas syn på hur den beter sig som har makt och hur det vore om de själva fick makten. Resultatet är en humoristisk och satirisk föreställning som kommer att värma både ditt hjärta och din hjärna.

"Men, vi är inte här idag för att överföra makten till mig. Vi är här för att ge tillbaks den till er! Folket! Nä. Jag bara skoja. Makten är min nu!"

När Moomsteatern gör en föreställning om makt väcks frågor om hur pass lite makt människor med intellektuella funktionsvariationer egentligen har. Om makt är utbildning, arbete och pengar så är en person som gått särskola direkt hindrad från att ha makt. Om makt är politik, att förstå information och att kunna säga sin åsikt på det sätt som förväntas inom en offentlig debatt så utesluter vi väldigt många människor. Om det ständigt, trots att du är en vuxen människa, finns någon annan som berättar för dig vad du får och inte får göra, hur mycket makt har du då över ditt eget liv?

Moomsteatern arbetar skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. De har anställning och lön enligt kollektivavtal. Så brukar det inte vara. Vårt fokus ligger helt på konsten och publiken, att göra riktigt bra teater, att ge skådespelarna utrymme att utvecklas inom sitt yrke. Detta, mina vänner, tycker vi är makt. Att ha lön för sitt arbete. Att bli tagen på allvar i sitt yrke. Att vara den som står längst fram på scenen och är bärare av en historia, utan att behöva representera sitt funktionshinder. Välkommen till vår värld!

av Helena Röhr, i samarbete med ensemblen

Regi: Helena Röhr
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi & kostym: Evelina Johansson
Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljuddesign: Martin Kullberg
Mask: Sandra Haraldsen
Producent: Sandra Johansson

Med Frida Andersson, Therese Kvist, Ronnie Larsson, Harald Leander, Niclas Lendemar, Dennis Nilsson, Frida Schriver och Jan-Erik Sääf

Föreställningslängd: 90 min (ingen paus)


View Larger Map

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.