• Speltid: 110 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Marmén Quartet

Marmen Quartet är 'artist in residence' hos Salomon Smiths Kammarmusikförening och gästar Palladium för en tredje gång i ett spännande program med stora kontraster, där Amerikansk minimalism möter klassiska mästerverk av Beethoven och Brahms.

Philip Glass tredje stråkkvartett, "Mishima", skrevs ursprungligen som soundtrack till en film som beskriver den japanska författaren Mishimas liv och tragiska öde. Han var ett litterärt underbarn, genialisk och excentrisk, men tog senare sitt eget liv efter att ha lett ett misslyckat kuppförsök mot den Japanska staten. Beethovens Op. 74 i ess-Dur är ett av hans ljusaste verk för stråkkvartett och verket genomsyras av en oändlig livskraft och nyfikenhet medan Brahms stråkkvartett i a-moll är syrlig och klagande, och visar lyssnaren världen ur ett nostalgiskt, höstfärgat perspektiv.

Efter att ha vunnit ett flertal priser och stipendier har Marmen Quartet etablerat sig som en av de mest lovande unga kvartetterna i Europa. De studerar för Oliver Wille i Hannover och Simon Rowland-Jones på Royal College of Music i London, där de för närvarande bedriver Artist-Diplomstudier i kvartettspel.

Philip Glass - Stråkkvartett nr. 3, "Mishima"
Beethoven - Stråkkvartett i ess-dur, op. 74

Brahms - Stråkkvartett i a-moll, op. 51 nr 2


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.