• Speltid: 70 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Med flygeln i centrum - Joachim Kühn

Pianisten och kompositören Joachim Kühn, född i Leipzig 1944, har studerat klassiskt piano och komposition med Arthur Schmidt-Elsey. Hans pianospel trotsar kategorisering och har banat ny väg för samtida jazz. Han spelar med mästerlig teknik och har en exceptionell känsla för dynamik.

Joachim har satt sin prägel på den internationella jazzscenen sedan 60-talet. Han har spelat med framstående frijazzmusiker som Archie Shepp och Ornette Coleman. Under andra hälften av 70-talet bodde han i Kalifornien och anslöt sig till västkustens fusionscen och spelade in med Billy Cobham, Eddie Gomez, Michael Brecker och Joe Henderson. På 80-talet startade Joachim en internationellt ledande pianotrio i Paris med basisten Jean François Jenny-Clark och trummisen Daniel Humair.

Med flygeln i centrum är namnet på en serie där vi presenterar spännande solopianister och möblerar så vi kommer nära musikern.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.