• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

Anders Hagberg med Melodic Melange

Jazz i Malmö och Mix Musik presenterar:
Melodic Melange

Som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

Gruppen består av:
Anders Hagberg – flöjter, sopransaxofon
Ahmad al Khatib - oud
Johannes Lundberg - kontrabas, röst
Lisbeth Diers – percussion

Melodic Melange album från 2014 har fått ett varmt mottagande i pressen. Danska slagverkaren Lisbeth Diers spelar på en mängd slagverksinstrument från olika delar av världen. Hennes mångfacetterade och intuitiva spel ger ytterligare en dimension åt gruppens täta och kammarmusikaliska teman och improvisationer.

Anders Hagberg har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur mfl. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika, USA. Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser.

Ahmad Al-Khatib är skolad i den klassiska arabiska musiken, maqam. Han är en eftertraktad musiker och pedagog och turnerar över stora delar av världen, speciellt i Frankrike och Mellan Östern.

Johannes Lundberg är en efterfrågad musiker, producent och ljudtekniker som jobbat med bl.a. Billy Cobham och flera ECM-produktioner. Turnerar nu internationellt med kammarensemblen Barocksolisterne från Norge.

Lisbeth Diers har under många år funnits med bland de stora namnen på den europeiska jazzscenen. Hon har spelat med Django Bates, Steve Swallow, Bobo Stenson, Lena Willemark m.fl. Hon har gjort flera egna skivor och produktioner, det senaste ett verk för Göteborgs kammarkör och instrumentalister. Hon turnerar nu mycket med Marilyn Mazurs Shamania.

”Fascinerande klanger…lysande musiker…”
(LIRA).

Dörrar 19.00. På scen 19.30.

På Victoriateatern är det alltid picknick som gäller, så packa korgen!

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.