• Speltid: 90 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/silvana-vack-mig-nar-ni-vaknat

Doc Lounge: Silvana Väck mig när ni vaknat

UPDATE: SLUTSÅLT
NU är biljetterna slutsålda. Alla guldkort köpta tom 31/8 har garanterad plats. Alla guldkort sålda därefter har tillgång till resten av Doc Lounges 14 ordnarie visningar. Inga fribiljetter i dörren den 5/9.

DOCK finns det hopp till er som inte fick en biljett!
1. Dagen därpå visar vi filmen igen tillsammans med The Conference som lunchvisning, mat ingår! Kolla in: Doc Lunch & Silvana w Doc Lounge.
2. Filmen har biopremiär den 15 september.

Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis / Sverige
Språk: Svenska
Undertext: Ingen

För många har Silvana blivit en viktig del i denna tids rörelse av feminism och antirasism. För många är hon en energikälla, men kanske viktigast, en överlevnadsstrategi.

Silvana Väck mig när ni vaknat är en dokumentär om rapparen Silvana Imam och om att ta sig utrymmet att bara vara och göra, utan andras ramar. Men tvingas stå upp och ta ställning. Där musiken blir ett redskap och orden vapen. Men också om hur det privata blir politik i ett samhälle som blir allt kallare. De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till idag och ger en helt unik bild av en artists genombrott. Det är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar. Publiken får möta personen Silvana, bakom den offentliga mediebilden.

"Feministiskt tidsdokument” - Film Cloud

Dokumentären följer Silvanas väg från Stockholms undergroundscen till hon blir en hyllad ikon. Hon vinner flera stora utmärkelser och bildar en nästan mytisk relation med den svenska popartisten Beatrice Eli. Men efter bara ett år i rampljuset rasar allt samman. Silvana kraschar och är trött på konsekvenserna av att bli kategoriserad som en "stark kvinna". Hon bestämmer sig för att börja visa nya sidor av sig själv "för att det inte finns några superhjältar, bara människor".

Visningen sker i ett stolt samarbete med TriArt och filmen har biopremiär den 15 september.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Information in English
Facebook event
Trailer

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.