• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Söndörgö

Söndörgö är ett av Europas mest mångsidiga och spännande band. Kärnan i deras sound är, till skillnad från många andra som spelar balkanmusik, tambura, ett mandolinliknande instrument i många storlekar där ljudbilden förstärks av olika blåsinstrument och dragspel.

Bandet bildades 1995 i Szentendre nära Budapest och centrum för den serbiska minoriteten i Ungern. Repertoaren utgörs av traditionell musik upptäckt av Béla Bartók och Tihamér Vujicsics, men också av låtar bandet lärt direkt från framstående spelmän. Söndörgő skapar delikat sammanflätade mönster med sina strängar genom bländande fingerfärdighet. Visionen är att lyfta fram den sydslaviska traditionen genom att utforska, arrangera om och förstås, spela live! Med stor virtuositet tolkar de musiken på ett nytt och fräscht sätt.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.