Fotograf: Jörgen Sälde

1600-talets musik med Drottningholms Barockensemble

Exklusiv konsert i Torups slottssalar där medlemmar ur Drottningholms Barockensemble tittar tillbaka på det barocka 1600-talet.

Vi får lyssna till musik av bl annat Marin Marais. Viola da Gambavirtuosen som var verksam vid det kejserliga, franska hovet i Versailles. Känd också från filmen All världens morgnar.

Musik av Heinrich Franz Biber. Österrikisk tonsättare, violinvirtuos och kyrkomusiker. Utvecklade violinspelet avsevärt. Komponerade en mässa med, antagligen, den tidens största antal medverkande. Verksam vid domkyrkan i Salzburg, ganska exakt 100 år innan W. A. Mozart innehade den tjänsten.

Dario Castello. Italiensk tonsättare och violinist. Verksam i Venedig under den tidiga barocken. Ledande gestalt när det gällde att omforma den ålderdomliga instrumentala canzonan till den modernare sonaten.

Dietrich Buxtehude. 1600-talets Nordtyske gigant. Antagligen född i Helsingborg, som då var en del av Danmark. En av de största producenterna av klavér- och kyrkomusik. Orgelvirtuos av Guds nåde. Beundrad av en enig samtid inklusive ingen mindre än Johann Sebastian Bach som fotvandrade till Lübeck för att höra mästaren spela

Medverkande:
Nils Erik Sparf violin, Björn Gäfvert cembalo och Olof Larsson gamba
Medlemmar av Drottningholms Barockensemble

Slottet är inte tillgängligt för rörelsehindrade och har många trappor.


Torup

  • Plats : Paradvåningen, Torups slott, Torupsvägen 515-13, Bara
    Datum : söndag 9 juni
    Tid : 16:00
    Priser :
    • Entré inkl. kaffe o kaka: 195 kr
    Platser kvar: Platser finns
    Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-06-09 14:00