• Kategori:
  • Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

Åkervinda + Support: Elmøe och Hoffmann

Nordisk folkmusik med rötter i jazzen.

Åkervinda är en grupp bestående av fyra sångerskor, Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Lise Kroner och Agnes Åhlund. Med rötter i jazzen har de även en varm plats i sina hjärtan för nordisk folkmusik. Tillsammans plockar de fram gamla folkmelodier och skapar nya spännande arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och jazzharmonik. Åkervinda tar med sina lyssnare till en trolsk värld, där ljuva skira stämmor möter täta klanger med en djup sårbarhet och en orubblig kvinnokraft som får nackhåren att resa sig.

Iris, Linda, Lise och Agnes, vill med Åkervinda förmedla kvinnors historier och ta upp frågor som uppstod för längesen, men är aktuella än idag. Prisbelönade Åkervinda släppte i 2014 sitt debutalbum ‘Kära Mor’. De har sedan dess spelat in musikvideos och turnerat både i Sverige, Danmark, USA och Kanada. Deras musik gör sig väl i både jazz-, folkmusik- och vokalsammanhang och de har sjungit på scener såsom Aarhus Vocal Festival, Copenhagen Jazz Festival, Korrö Folkmusik Festival, Nordic Song Festival, Malmö Arena samt diverse klubbar och museum i bl. a New York och Chicago

Elmøe och Hoffmann är en ung och medryckande konstellation på den nordiska folkmusikscenen. (vinnare av Danish Music Awards Folk 2015, ”Årets nya talang”, samt Katapult Talentkonkurence 2018) Sedan början av 2015 har de utforskat och förnyat den nordiska folkmusiken genom att skriva egna kompositioner med respekt för traditionens ramar. I april 2018 släpper de sitt efterlängtade debutalbum.

Elmøe & Hoffmann består av:
Villads Hoffmann - Cittern och gitarr
Emma Kragh-Elmøe - fiol

Pris: 170:-, medl. Jazz i Malmö: 120:-, Student: 90:-. I priset ingår garderobsavgift.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.