Foto: PA Sandberg

Ale Möller Trio

Ale spelar Andras

Efter mer än 50 år av turnerande världen över och med mer än 1200 registrerade verk hos STIM har Ale Möller nu bestämt sig för att göra en platta med tolkningar av andras låtar. I starkt personliga och överraskande versioner tolkar han, tillsammans med Mats Öberg och Olle Linder, musik av George Harrison, Evert Taube, Jim Morrison, Ravi Shankar, Timas Hans, Lennon McCartney, m.fl. En svängig kväll med spelglädje, humor och innerlighet utlovas.

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Mångfaldig Grammisvinnare, legitimerad legendar och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken, sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken, som senare utvecklats till en öppet polyamorös relation till all världens musikaliska uttryck.

Han är en multiinstrumentalist som spelar ett brett spektrum av instrument, allt från mandola, dragspel och trumpet till flöjter, hackbräde, kohorn och skalmeja. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den musik han möter, vare sig det är grekisk rembetiko eller en krokig svensk polska.

Pianisten, multiinstrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk. Efter examen från musikutbildningen på Södra Latin i Stockholm dedikerade han sig totalt till musiken. Den stora fascinationen för latinamerikansk musik och rytmer har tagit Olle till Brasilien, Argentina och Uruguay olika länder många gånger där han har studerat och musicerat. Olle har också skrivit musik för teater och dansföreställningar.

På scen:
Ale Möller – sång, mandola, dragspel, flöjter, trumpet och skalmeja m.m.
Mats Öberg – keyboard och kromatiskt munspel
Olle Linder – slagverk och gitarr

https://open.spotify.com/artist/5kWZBRi1mL1QA414GqLllw
https://www.facebook.com/alemollerofficial/
https://youtu.be/nbP4Ka1gD58

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 21 februari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp Förköpet stänger: 2024-02-21 17:30
 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 22 februari
  Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp Förköpet stänger: 2024-02-22 17:30