• Kategori:
  • Hemsida: http://www.mixmusik.com

APOLONIA 10-ÅRSJUBILEUM & SMYGSLÄPP

Apolonia spelar balkanmusik som flörtar med reggae och ska, som i sin tur leker med smäktande valser och dansar med latinorytmer. Med andra ord, glad och medryckande musik i bästa malmöanda! Snart släpper de sitt tredje album ”Vilka Dom?” och du som kommer till jubileumskonserten får en smyglyssna till musiken samt köpa plattan före alla andra. De hinner inte släppa plattan före konserten.

Allt började med att Ida Gustafsson, sångerska och bandledare, letade efter en inneboende på Blocket och Helga Asgeirsdottir flyttade in. Båda är musiker med en lust att spela dansant, energifylld musik. Ett tu tre, 9-mannabandet Apolonia var sjösatt med en kreativ explosion, som resulterade i turnéer, två album och flera familjeföreställningar. Förutom den lustfyllda musiken är låttexterna på svenska och tar upp frågor om genus, utanförskap och naturligtvis kärlek. En ny subgenre är skapad, som Apolonia själva har döpt till balkanprogg.

Det nya albumet bär på Apolonias signum, livlig musik från jordens alla hörn och texter som på olika sätt belyser det som skaver och tär på människan i dagens samhälle. Ida Gustafsson säger: ”Om vi med musiken kan så ett frö av förståelse som kan växa sig till ett engagemang så har vi verkligen lyckats.”
På Babel kommer flera gästmusiker bidra med en smula nostalgi, men framför allt ge järnet på scenen. För detta är svensk folkmusik-balkan-vispoprock-sväng!

På scen
Ida Gustafsson - sång, ak gitarr
Per Nilsson - el-gitarr
Hugo Gerdmar - Dragspel
Göran Abelli - trombon
Helga Asgeirsdottir - fiol/kör
Niklas Larsson - trummor
Anne Marte Eggen – elbas

Länkar
https://youtu.be/Ps0Yn645TS4
https://youtu.be/rwEwCn3m7ZY
https://www.apolonia.se/

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.