Jägaren Ipek The Dreamer Words of Caramel Listen to Me Kismet Diner Mustafa The Silent Child
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Dövfilmsfestival: Kortfilmspaket

KARI
Island 2017. Regi: Elsa Björnsdottir. 17 min.
Teckenspråk. Svensk text. En kortfilm om Kari, en sexårig, döv pojke. Det finns inga ord som kan beskriva den ånger han tvingas leva med efter ett misstag begånget i plötslig ilska.

JÄGAREN
Sverige 2016. Regi: Erik Akervall. 30 min. Svenskt tal. Svensk text.
Ett barndomsminne plågar henne. Jägaren borde inte ha skjutit den där svanen. Denna film handlar om hur vi alltid är summan av våra handlingar.

IPEK
Sverige 2016. Regi: Erik Akervall. 5 min. Teckenspråk. Svensk text.
IPEK är ett personligt porträtt av en karismatisk skådespelerska och mamma, Ipek D. Mehlum. Vi får följa henne under en tid i livet då hon kämpar för att balansera sina två största drömmar–att vara mamma och att vara professionell skådespelare.

THE DREAMER
Sverige 2017. Regi: Erik Akervall. 30 min. Teckenspråk. Svensk text.
Livet är tufft men går sin gilla gång. Hur överlever man som en minoritet i ett normativt samhälle? Man blir en drömmare.

WORDS OF CARAMEL
Sverige 2016. Regi: Juan Antonio Moreno. 20 min. Svensk text.
I ett flyktingläger i Sahara-öknen bor en döv pojke som vill lära sig skriva så att han kan uttrycka vad han känner för sin bästa vän, den unga kamelen Caramel.

LISTEN TO ME
USA 2017. Regi: Touacha Her. 8 min. Engelskt tal, teckenspråk. Svensk text.
Det här är en historia om en döv tjej som har blivit mobbad. Förtvivlad bestämmer hon sig för att ta sitt liv. En studentarbetare ser henne och måste rädda hennes liv.

KISMET DINER
Storbritannien 2014. Regi: Mark Nunneley. 9 min. Engelskt tal, teckenspråk. Svensk text.
Ibland måste du lyssna med ditt hjärta. En lördagskväll, halvvägs genom en improviserad konsert, lägger Laura märke till en kund hon inte sett tidigare. Han ser på henne med en ointresserad blick. Vem är han? Och varför kan Laura inte sluta titta på honom?

MUSTAFA – EN UNG MANS VARDAG
Sverige 2016. Regi: Adil Ahmed. 12 min. Teckenspråk. Svensk text.
I filmen får vi följa Mustafas liv en vanlig dag. Han berättar om sin fritid, sin tid som studerande på Mo Gård folkhögskola och sina drömmar om framtiden.

THE SILENT CHILD
Storbritannien 2017. Regi: Chris Overton. 20 min. Engelskt tal, teckenspråk. Svensk text.
The Silent Child handlar om en döv fyraårig tjej som heter Libby. Hon är född i en medelklassfamilj och lever i en tyst värld tills en snäll socialarbetare lär henne kommunikationens gåva.

__________________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 50 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 12 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.