Vi var tre Disco Martyren Nu bor jag på en camping Skuggdjur
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - Ny svensk kortfilm 2 - kortfilmspaket

SKOLSYRRAN
Sverige 2018. Regi: Frida Sandberg, Anna Brodin. 15 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Väntrummet är fullt av 16-åriga killar, Lukas blir först att komma in på en rutinkoll hos den nyexaminerade skolsköterskan Sara. Väl medveten om möjligheten att vrida och vända på vem som har makten utmanas Sara av Lucas i en psykologiskt raffinerad maktkamp som tar ytterligare en vändning när de av en slump möts under ett thaiboxningspass.

VI VAR TRE
Sverige, Norge 2018. Regi: Caroline Ingvarsson. 10 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Efter en lång natt av festande i England åker tre kompisar direkt från klubben till flygplatsen för att ta sig tillbaka till Malmö. En av tjejerna skämtar om en bomb när de går igenom säkerhetskontrollen, det skulle hon inte ha gjort. Vakterna förhör dem och kompisgänget splittras. En film om vänskap och om när saker går lite för långt.

DISCO
Sverige 2017. Regi: Halima Mahammed Ali Handulleh. 14 min. Svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 12 år.
Tre 14-åriga tjejer med massor av energi längtar efter en plats där de kan ha roligt. På bussen på väg till ungdomsgården blir den ena tjejen utsatt för en äldre man som tar ut sin penis och runkar framför henne. På ungdomsgården blir de tre tjejerna tillsagda att sluta provocera när de dansar och har kul på disco. Var ska de få vara sig själva och hur hårt ska de behöva kämpa?

MARTYREN
Sverige 2018. Regi: Ahmed Abdullahi. 29 min. Svenskt, somaliskt tal. Engelsk text. Rek. från 14 år.
Omar har börjat umgås med nya vänner och tillbringar mycket tid i moskén. När han berättar för sin mamma att han ska åka till Turkiet och gå i koranskola blir hans mamma riktigt orolig. Starkt om radikalisering och samhällets bristande insatser.

NU BOR JAG PÅ EN CAMPING
Sverige 2017. Regi: Jasmijn Kooijman. 30 min. Arabiskt, albanskt, svenskt tal. Engelsk text. Rek. från 7 år.
Iris, Farah och Samaa är några av barnen på Mölletorps camping. Genom deras ögon skildras vardagen på flyktingförläggningen; kulturella skillnader och likheter, vänskap och lek. De har alla varit med om mycket innan de kom till Sverige och vi får ta del av deras berättelser och tankar kring resan till det nya landet och allt de tvingas lämna.

SKUGGDJUR
Sverige 2017. Regi: Jerry Carlsson. 22 min. Svenskt tal. Engelskt tal. Rek. från 14 år.
Marall följer med sina föräldrar på fest. De vuxna beter sig konstigt med eviga handskakningar, flockbeteende och djurlik rituell dans. Under kvällen dyker mystiska skuggdjur upp som objudna gäster. Marall ser den märkliga vuxenvärlden ta en minst sagt otäck vändning.

__________________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 50 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 12 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.