Fotograf: Kristin Lidell

Celtic Christmas - en julkonsert med West of Eden

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när West of Eden traditionsenligt bjuder in till keltiskt julfirande. Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en stämningsfull julkonsert som för många självklart ingår i julförberedelserna.

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. De har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, ett alldeles eget folkmusikaliskt sound och som grädden på moset sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska och uttrycksfulla röst.
På meritlistan står samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopflers band och Alison Krauss & Union Station samt turnéer till bl.a. i England, Irland och ända bort till Kina.

Bandet har släppt 12 album genom åren och deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna samt förra årets julskiva ”Next Stop Christmas” har hyllats stort i svensk och internationell press. ”A masterpiece of Christmas Music” och ”Gåshudsvarning” är bara några av omdömena.

West of Eden är:
Lars Broman – fiol
Martin Holmlund – bas
Ola Karlevo – trummor, bodhrán
Jenny Schaub – sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub – sång, akustisk gitarr, piano
Henning Sernhede – elgitarr, akustisk gitarr, banjo

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : lördag 7 december
  Tid : 15:00
  Priser :
  • Entré: 320 kr
  • Pensionär : 280 kr
  • Studerande: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-12-07 15:00
 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : lördag 7 december
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Entré: 320 kr
  • Pensionär : 280 kr
  • Studerande: 200 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-12-07 18:00