Chokladprovning Malmö

PROVA OCH LÄR DIG MER OM CHOKLAD

- Få en inblick i hur och var kakaobönor odlas och växer, vilka förutsättningar som krävs och lär känna människorna som arbetar på plantagen.

- Lär dig mer om chokladens komplexa tillverkningsprocess från skörd, jäsning, rostning och conchning av kakaobönorna till färdig chokladkaka.

- Vad utmärker en god choklad? Få en guidad provning av flera sorters choklad gjord på kakaobönor från olika delar av världen av varierande kakaohalt.

Efter provningen väntar en härlig goodiebag med ännu mer fin choklad att fortsätta utforska och njuta av hemma!

Ann Thydell har över 20 års erfarenhet inom chokladbranschen, både som ägare och medarbetare på eget och ett flertal andra chocolaterier i sydvästra Skåne. Hon har tävlat och vunnit flera utmärkelser i International Chocolate Awards för sina utsökta och välbalanserade praliner. I slutet av 2021 valde hon att avveckla sitt välkända chocolaterie Cacaofoni ett stenkast från St Petrilyrkan i Malmö. Idag bedriver hon konsulterande verksamhet inom pralintillverkning och chokladutbildning.

Djäkne Kaffebar ligger i en vacker och välbevarad 1800-talsbyggnad på Djäknegatan 9, endast fem minuters promenad från Malmö Centralstation. Djäkne kaffebar är en social mötesplats känd för sitt välsmakande kaffe av högsta kvalitet.

Web: https://www.chokladhusetlimhamn.se/product/chokladprovning-limhamn

 • Plats : Djäkne Kaffebar, Djäknegatan 9, Malmö
  Datum : torsdag 10 oktober
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Entré: 495 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-10 16:00
 • Plats : Djäkne Kaffebar, Djäknegatan 9, Malmö
  Datum : torsdag 12 december
  Tid : 18:00
  Priser :
  • Entré: 495 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-12-12 16:00