Chromatics
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Chromatics / On One Condition – AdeY

I två dagar visas två olika verk av den Malmöbaserade koreografen och fotografen AdeY.

Första kvällen visas Chromatics i foajén innan föreställningen On One Condition och andra dagen finns det möjlighet att se Chromatics i studion på dagtid och On One Condition som kvällsföreställning.

16 april
Chromatics, (i foajén) kl. 19.00
On One Condition kl. 19.30

17 april
Chromatics, (i Studion) kl. 12.00
On One Condition kl. 19.30

CHROMATICS
Chromatics är ett interdisciplinärt visuellt och performativt verk av koreografen och fotografen AdeY. En performance-installation som exponerar den nakna kroppen mot den nära omgivningen, och en studie i hur mänsklig kommunikation och hälsningar kan omvandlas till något helt annat. Chromatics är engelska för diabilder i kromatisk färgskala. Verket utförs av Khamlane Halsackda och Daniel Persson. Chromatics har visats på Dansstationen under Stolt Scenkonst 2018 och som en del av projektet Room X.

ON ONE CONDITION
On One Condition är en naken blick på världen vi lever i och dess strävan efter perfektion, där en man försöker bära hela världen på sina axlar i all sin groteska skönhet.
Dan växte upp i södra Australien och gick upp på scenen vid 12 års ålder. Utan att känna några begräsningar så gjorde han sedan en internationell karriär i London. Vid 33 reflekterar han över den berg o dalbana som har lett honom dit han är.
Dan Daw, som är född med cerebral pares, är föregångare vad gäller dans och funktionsvariationer i Storbritannien och han har uppdragit åt både Martin Forsberg och AdeY att skapa solon för honom.
On One Condition ifrågasätter vår perception av ”normalt”, tar oss med i Dans barndom och liv och på en resa över havet, där vi får vara med i en mans outtröttliga sökande efter perfektion.

Detta är första gången som föreställningen visas i Sverige sedan premiären på Skånes Dansteater 2015, sedan dess har den turnerat flitigt runt om i världen på olika scener och festivaler.

“Prepare to be surprised, confronted, elated, challenged, happy and sad but, above all, expect to have your expectations shattered. This work will stay with you.”
Broadway World

Kort om koreografen
AdeYs arbete utforskar kulturella och sociala situationer, och hur samhället definierar vem vi är och hur vi uppfattas. Dansstationen har visat de tidigare verken Gender Fuck(er) 2016 och The Millennials 2017.

Credits Chromatics
Koreografi: AdeY
Dansare: Khamlane Halsackda och Daniel Jeremiah Persson
Musik: Greg Haines
Diafilm: Alexis Rodríguez Cancino

Credits On One Condition
Idé och regi: AdeY
På scen: Dan Daw
Producent: Peter Sunesson
Koreografiassistent: Hazuki Kojima
Teknik: Stephen Metcalf
Scenografi: AdeY
Samproduktion Dan Daw Creative Projects, Murmuration
Speciellt tack till Malin Astner, Eliana Oikawa & Susan Winter

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.