Cumbian Colors

När Cumbian Colours intar scenen tar de med publiken till en varm musikalisk värld. De levererar en helgjuten scenshow med musik som inspirerats från 60- och 70-talets Colombia. De kommer släppa sin debutplatta våren 2024.

Cumbian Colours är det enda cumbiabandet i norra Europa som spelar sina egna låtar. Deras kompositioner är trogna cumbia-musikens rötter. Cumbia, genren växte fram i Colombias kustlandskap, är kort sagt ett resultat av de afrikanska slavarnas trummor och sång som möter ursprungsfolket i Amerika och spanjorernas stråkinstrument. Fram till 1900-talet var genren starkt influerad av jazzmusik.

Detta sexmanna-band förför publiken med melodier från klarinett, saxofon, bas och de begåvade sångarnas röster som smälter samman till ett unikt sound. Rytmerna från de tre slagverkarna ser definitivt till att du inte kommer kunna stå stilla. Cumbian Colours levererar en energisk scenshow och lyfter livemusik till en fängslande upplevelse som lämnar en stark lust av att vilja höra mer och mer. Dansskorna är ett måste!

På scen:
Tine Vitkov: klarinett, saxofon, sång
Michael Miño: bas, sång
Cristian Allé: sång, gitarr
Yannik Vikingo Hartig: Timbal/trummor
Peter Valdés Ehler: slagverk
Oscar Polo: slagverk

 • Plats : Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 (Folkets Park), Malmö
  Datum : fredag 20 september
  Tid : 20:00
  Priser :
  • Entré: 195 kr
  • Student: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 150 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-09-20 18:00