• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge - EXIT - Leaving extremism behind

Vad är väckarklockan som kan göra att våldsamma extremister förändras?

Regissören är en före detta nazist som fortfarande kämpar för att försonas med sitt förflutna. I intima möten och samtal med andra tidigare våldsamma extremister från Tyskland, Frankrike, Danmark och USA får vi en inblick i de våldsamma miljöer vissa människor lever i, men också vad som kan vara vänpunkten.

I EXIT får vi möta ex-nazister, en före detta jihadist och en person som levt i den våldsamma extrem-vänstern, och det är en närgången berättelse om vad är det som gjort att dessa våldsbejakande personer valt att lämna hatet och våldet bakom sig.

Karen Winthers film är delvis ett sätt för henne att göra upp med sin egen historia historia, och förstå mekanismerna bakom de val dessa personer gör. Det också en berättelse om hur man kan komma tvingas leva livet dag för dag och helt enkelt bara försöker överleva. Hur går man vidare efter att man upptäckt och förstått att allt man någonsin trott på är fel?

Vi får följa Karen när hon möter andra före detta extremister och höra deras berättelser om att lämna. Historier från vitt skilda i det politiska spektrat, men mer fler beröringspunkter än vad de kanske själv vågade erkänna under sina aktiva år.

→ OM FILMEN
Film: EXIT - leaving extremism behind
Längd: 82 min
Språk: Norska, engelska, tyska, danska
Undertexter: Engelska
Regi: Karen Winther
År: 2018
Land: Norge

TRAILER:
https://vimeo.com/260719895
Mer info:
http://doclounge.se/films/exit-leaving-extremism-behind

DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: 20.00
VAR: Babel, Spångatan 38 Malmö
FÖRKÖP: kulturcentralen.nu
Ordinariepris: 90:- / Student: 70:-

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

→ Information in English
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films

Mer information Doc Lounge Malmö finns här: www.doclounge.se

Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.