• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: False Confessions

Skulle du erkänna ett brott du inte har begått?
En kväll fylld av crime, psykologi och hårresande berättelser.
DJs, förfilm och samtalsgäster - en fantastisk kväll helt enkelt!

False Confessions är en hisnande dokumentär om hur oskyldiga människor erkänner så grova brott som mord, och hur försvarsadvokaten Jane Fisher-Byrialsen jobbar hårt för att förhindra dessa falska bekännelser, så att färre personer hamnar i fängelse för brott som de inte har begått.

KVÄLLENS GÄSTER:
Efter filmen kommer vi ha ett samtal med kvällens två gäster, Anna Norbeck och Andreas Anderberg.
Anna är journalist på SVT:s Dokument Inifrån, hon är en av journalisterna som förra året avslöjade grava brister i den uppmärksammade Kevinutredningen.
Andreas Anderberg är lektor i straffrätt och har främst forskat inom områden som straffrätt, tvångsvård och kriminalpolitikt.
Vi kommer fördjupa oss i samtal kring filmen tematik och

OM FILMEN
Startar ca kl. 20.00
Skulle du erkänna ett brott du inte begått? Det gör oräkneliga Amerikaner varje år och orsaken sägs vara att utbildade förhörsledare kan få vem som helst att erkänna vad som helst.

I USA är det tillåtet för förhörsledare att ljuga om bevisning i förhör med brottsmisstänkta. Det är faktiskt inte bara lagligt, utan även vanligt att polisen använder sig av komplicerade psykologiska metoder för att inte bara få den misstänkte att erkänna, utan även få personen att själv tro att den faktiskt begått brott.

I False Confessions får vi följa den danskfödda försvarsadvokaten Jane Fisher-Byrialsen, när hon tar sig en ett antal fall där de misstänkta blivit oskyldigt dömda efter att de manipulerats att erkänna brott de inte begått. Genom intervjuer med de drabbade, deras anhöriga och experter samt hårresande material direkt från förhörsrummen, rullas en av det amerikanska rättssystemets stora katastrofer ut sig framför våra ögon.

FÖRFILM: FIND FIX FINNISH
Startar kl 19.40
Vi startar kvällen med en förfilm om drönarkrigets psykologi!
FIND FIX FINISH är vittnesmål från dem som suttit bakom avfyrarknappen under det amerikanska drönarkriget i mellanöstern. Vad händer med människoliv när de reduceras till pixlar på en skärm?

KVÄLLENS DJS:
Elisabeth Östin och Ablin Spenner från ett av Malmös snyggaste band Altona kommer stå för kvällens soundtrack!

Dörrar öppnar kl 19.00
Filmen börjar ca kl 20.00
Infomation in English: http://doclounge.se/films/false-confessions

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.