• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: RUDEBOY - The Story Of Trojan Records

Om Doc Lounge:
Doc Lounge Malmö - unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang, aktuella gäster och barhäng. Detta har vi gjort sedan 2006 på tisdagar på Babel. Och lika säkert som att solsken kommer efter regn så kommer det en vårsäsong av Doc Lounge Malmö redan i januari!

OM EVENTET
Tisdagen 21 januari är startar vi vårens upplaga av Doc Lounge Malmö med filmen RUDEBOY: The Story Of Trojan Records
Reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records. Det här är en skildring av 60-talets England och en berättelse om musikens potential att förändra världen!

Kvällens DJs: Reggae Scorcher
Reggae Scorcher är klubben som i 15 år spelat det allra bästa från Jamaicas gyllene musik ålder 1965-1969 på alla lokaler du kan tänka dig i Malmö från Panora och Brogatan till Moriskan och Grand samt weekenders runtom i Europa. Alltid på 7" och alltid originalpress. Denna kväll sorterar de ut sina bästa Trojan skivor för att sätta den rätta stämmningen innan filmen.

Kvällens film RUDEBOY - The Story Of Trojan Records
Nicolas Jack Davies / UK / 2018 / 86 min / Språk: engelska
Genom det ikoniska skivbolaget Trojan Records utforskas kraften i musik och dess potential att bryta ner kulturella barriärer, förändra liv och visa vägen mot ett modernt och multikulturellt samhälle. Genom arkivfilmer och nya intervjuer hamnar vi mitt i en kulturrevolution. Se den jamaikanska ungdomskulturen blomma ut och ett nytt sound skapas - reggae.

Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Förfilm: 19.30 Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.
ÖVRIG BILJETTTYP GULDKORT: 400:-
Ett Guldkort är ett säsongskort som ger dig fri entré och garanterad plats till säsongens samtliga visningar. Ingen föranmälan krävs, Guldkortet ska visas upp i entrén.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.