• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: The Devil We know

En historia om en av nutidens största miljöskandaler och hur ett samhälle reser sig och tar strid mot de stora industrierna. Vi fortsätter hösten med en skildring av vår samtid, lite för att vi ska kunna skapa oss en bild av hur vi vill ha vår framtid.

Vi fortsätter hösten med en skildring av vår samtid, lite för att vi ska kunna skapa oss en bild av hur vi vill ha vår framtid.

1945 introducerade det Amerikanska företaget DuPont Teflon och förändrade då miljontals amerikanska hushåll. Idag, 70 år senare, hittar man en icke biologiskt nedbrytningsbar kemikalie, som används vid skapandet av dessa produkter, i blodet på 99 procent av alla amerikaner.

The Devil We Know har beskrivit som en utav de mest genuint läskiga filmerna under årets Sundance. Filmen skildrar av en av de största miljöskandalerna av vår tid, och hur medborgare i West Virginia tar strid mot en utav de allra mäktigaste industrierna efter att de upptäckt att de medvetet har dumpat giftiga kemikalier i dricksvatten. Kemikalier som man nu kan hitta i blodet hos 99.7 procent av den amerikanska befolkningen.

En dyster skildring av en stor industris ansvarslöshet och hur sköra vi och vår planet är. Men det är också en tankeväckare om hur vi kan fatta bättre och annorlunda beslut, till senare generationer.

Dörrar öppnar kl 19.00
Filmen börjar ca kl 20.00
Information in English: http://doclounge.se/films/the-devil-we-know

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.