• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge - WHAT WAALA WANTS

Missa inte denna hyllade film om en ung palestinsk kvinnas drömmar och kampen för att nå dem. En unik och exklusiv inblick i den palestinska polisskolan - där Waala gör allt för att motbevisa sin omvärld.

Uppvuxen i ett flyktingläger på västbanken, och med en mamma som sitter i fängelse, drömmer Waala om att bli polis. Att få bära uniform, slippa undan giftemål och att få tjäna egna pengar är något hon längtar efter. Trots hennes familjs starka motvilja, ansöker Waala och kommer in. Men hennes rebelliska uppförande och den komplicerade relationen till sin mamma är en utmaning, liksom att bo i ett flyktingläger.

Vi får följa Waala i ett intimt porträtt från det att hon är 15 år tills hon fyller 21. Det är en exklusiv skildring av en ung kvinnas kamp för att nå sina drömmar - inifrån den Palestinska polisskolan. Det är en spännande resa där Waala navigerar förbi och över livets olika hinder, lär sig vilka regler man kan bryta och vilka man borde följa, och framförallt hennes kamp för att motbevisa sin omgivning och världen i stort.

→ OM FLMEN:
Regissör: Christy Garland
År: 2018
Längd: 89 min
Land: Kanada, Danmark
Språk: Arabiska
Undertexter: Engelska

Trailer:
https://vimeo.com/258752965

DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: 20.00
VAR: Babel, Spångatan 38 Malmö
FÖRKÖP: kulturcentralen.nu
Ordinariepris: 90:- / Student: 70:-

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

→ Information in English
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films

Mer information Doc Lounge Malmö finns här: www.doclounge.se

Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.