• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.mixmusik.se

Ebo Krdum

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk självlärd sångare, gitarrist, artist och aktivist. Hans samtida kompositioner bygger på en musikalisk mångfald rotad i musiktraditioner i trakterna runt Sahara med inspiration från svensk folkmusik. Han utsågs till årets kompositör av STIM 2022, inom folk- och världsmusik.

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk självlärd sångare, gitarrist, artist och aktivist. Han upptäckte som sex-åring att folk lyssnade på hans sånger, senare byggde han sin första gitarr och musiken har sedan dess varit en ständig följeslagare. När kriget startade i Darfur 2003 blev Ebo en viktig röst för den fredliga revolutionen mot den korrupta och våldsamma regimen. Musiken blev hans viktigaste kanal att nå ut med sitt budskap om fred men efter att ha blivit fängslad och torterad beslöt han sig att fly.

Ebo Krdum sjunger på många olika språk och hans texter bär på starka budskap om rättvisa, fred och frihet. Musikaliskt kommer inspiration från blues, afrobeat och reggae men också nyare musikaliska förälskelser som svensk spelmansmusik. I händerna på Ebo Krdum blir denna brokiga mix till en självklar helhet, en högst samtida och nydanande traditionsmusik, öppensinnad och inbjudande, där afrikanska slagverk har samma självklara plats som västerländska stråkinstrument. Knäna viker sig och du gungar med till musiken!

På scen:
Ebo Krdum – gitarr, sång
Robin Cochrane – balafon, kalebass, djembe, div. slagverk
SugarRay Napunyi – bas
Anna Möller – fiol, viola dámore
John Runefeld – keyboards

Länkar:
https://youtu.be/jmKgtFVj_ys
https://youtu.be/E59WLHQdKDA

”Jag ville få musiken att växa”, säger Ebo Krdum. “Det melodiska och tonerna men även det rytmiska och glädjen i svensk och skandinavisk folkmusik påminner jättemycket om musiken därifrån jag kommer, trots att det är en helt annan del av världen. Det är verkligen häftigt. Det är också första gången jag jobbar med stråkar.”

 • Plats : Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
  Datum : torsdag 3 november
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 195 kr
  • Student: 150 kr
  • Medlem Mix Musik: 150 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.