• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu

Elisabeth Melander JazzAppear – Reflections Of A Voice

Efter att ha släppt sin kritikerrosade cd ”Reflections Of A Voice” får vi nu äntligen möta Elisabeth Melander på scen i en efterlängtad comeback. Elisabeth är en av Sveriges främsta jazzröster och hennes själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst är det som präglar gruppen JazzAppear. Här blandas eget material med tolkningar av andras och kvällen till ära är gruppen förstärkt med Bergdalakvartetten, en stråkkvartett.

Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener - från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång. Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.
Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Muskhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare.
Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon. ”- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema ... ...Reflections Of A Voice ... som också är titeln på mitt senaste album.”

JazzAppear består förutom Elisabeth Melander av en rad av landets mest meriterade jazzmusiker, - piano, Chico Lindwall - gitarr, Göran Schelin - bas, Lars Beijbom - trummor, Anders Bergcrantz - trumpet och Inge Peterson Lindbäck - sax, Håkan Rydin - piano.

Röster från pressen

”Den här skivan har vi väntat länge på. Så länge att vi att vi nästan har hunnit glömma bort vilken oerhört fin jazzsångerska Elisabeth Melander är.” (Jan Olsson/DIG Jazz)

”Elisabeth Melander varierar sin sång mellan rivigt ös och mjukt böljande och mycket däremellan. Egenkomponerat samsas med tolkningar av andra material. Sammantaget en varierad och rolig skiva att ta del av. Mycket att upptäcka för varje ny lyssning.” (Anders Lagercrantz/LIRA)

”Reflections of a Voice bjuder vid varje genomlyssning på ständigt nya överraskningar. Unna er dom!” (Stig Linderoth)

**** (All About Jazz)

Konserten spelas även på Kulturkvarteret i Kristianstad 17 mars.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.