• Speltid: 95 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.musikisyd.se
  • Artist / Medverkande: Ensemble Mare Balticum med Martin Bagge & Mikael Paulsson

EMB 30 år: Ack, Libertas!

Visor och psalmer av den kände och okände Lars Wivallius

Konsert nummer två i Ensemble Mare Balticums 30-årsfirande bjuder på en svensk äventyrares texter från 1600-talet, med musik av samtida tonsättare.

Den svenske 1600-talsdiktaren Lars Wivallius är lika känd för sin viskonst som ökänd för sitt skandalomsusade liv. I konsertföreställningen Ack, Libertas! framförs tidigare okänt material av Wivallius – en av de största svenska kulturpersonligheterna på sin tid.
Medverkar gör Ensemble Mare Balticum med vissångare Martin Bagge – som har gjort sig känd som en stiltrogen 1700-talsinterpret med C.M. Bellman som specialitet – och lutenist Mikael Paulsson.

Åtskilliga är de lögner och bedrägerier som Lars Wivallius – denne skald och skojare – stod för och som han straffades för med frihetsberövanden under många år. Just detta att han flera gånger fängslades och sattes i förvar har också gett upphov till många av hans allra främsta dikter, präglade av en obändig längtan till friheten – ”Ack, Libertas!”


  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.