• Speltid: 90 min totalt med paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.gitte.nu
 • Artist / Medverkande: Gitte Pålsson, sång och gitarr

En Singeltants memoarer

En Singeltants memoarer är en självbiografisk sång- och berättarföreställning, gestaltad i ord och toner av och med Gitte Pålsson.

En Singeltants memoarerinleds med att ungdomarna på en av Malmös gator ropar ”Se upp för PRO” när Gitte cyklar förbi. Först tänker hon att det måste vara någon annan de menar. Men det är i själva verket den sekund hon verkligen inser att hon börjat närma sig målsnöret – att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig.

Och så börjar berättelsen. Den femåriga Gitte står i hamnen i Ystad tillsammans med mormor som berättar att världen är alltför stor och hon ska akta sig för den. Och att flickor helst ska vara osynliga och framför allt ”hålla sig borta från pågar”.

Skolan blev en katastrof för Gitte och Gitte blev en katastrof för skolan. Men lusten att sjunga och spela fick henne att kämpa sig in på Musikhögskolan i Stockholm där hon antogs 1978. För att fira detta tågluffar hon. Resan leder henne till Marocko och ett äventyr hon inte ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Och det blir hennes ”livs, resa” men inte alls på det sätt som hon tänkt sig.

Gittes sång- och berättarglädje färgar denna musikalisk monolog i två akter, där humor och allvar varvas i berättelserna och sångerna.

En Singeltants memoarer hade premiär på Victoriateatern i Malmö den 12 nov 2020 och med denna föreställning vill hon nu åter väcka glädje och skratt – men också eftertanke.

Av och med Gitte Pålsson
Regi: Sven Kristersson
Assistent och kläder: Ann-Krestin Vernersson

Publikens kommentarer:

”Tack för en oerhört berörande tillställning. Du stod där ensam på scenen, men du fyllde scenen med dina humoristiska, allvarliga, nakna, ärliga berättelser och sånger”
Anette Mårtensson, musiker

”Tack för en fin föreställning som verkligen grep tag -lite som en hybrid mellan Susanne Brögger och Evert Taube"...”
Lars - Krister Karlsson, dramaturg

”Tack för en otroligt färgstark och mångsidig enkvinnasshow! Imponerande!!! Så vackert du framför dina sånger och berättelser med en otrolig närvaro och (Hjälp) vilken resa du tog oss med på, jag grät och skrattade om vartannat! ”
Ida Gustavsson, musiker

”Gitte är först och främst en poetisk vissångare som levt med gitarren som bästa vän. Hon härmar människor hon mött och skiftar fräckt och busigt pose på scen på ett sätt som får publiken att brista ut i gapskratt. Eller känna vemod. Ty livet är inte alltid en dans på rosor.”
Agneta Geijer Gunneling, skribent

Gitte Pålsson blev utsedd till Årets glädjespridare 2020 av Malmö stad. 2013 mottog hon ett av SKAP stipendierna (Svenska Kompositörer av Populärmusik) för sina visor, 2008 fick hon och hennes musikgrupp Khala Uma Ystads Kulturpris. Två av hennes skivor har varit grammisnominerade 2008 och 2009. Gitte är valdes in som medlem i YTF, Yrkestrubadureras förening 2016. Nyligen fick hon ett av Konstnärsnämndens arbetsstipendier för att skriva nya sånger. Hon är också en flitigt anlitad musikterapeut där hon specialiserat sig på musik inom demensvården.

Sven Kristersson, professor i sång vid Musikhögskolan i Malmö/Lunds universitet, har bearbetat sångtexterna och monologerna, samt regisserat föreställningen.

Ann-Krestin Vernersson, professor emerita, har assisterat regi och klädval.

Spotify: https://open.spotify.com/album/0S4mWhCzEpkmfkyhcUV8W8

Teater Scala, Ystad

Kulturhuset Anders, Höör

Kulturhuset Tryckeriet, Södra Sandby

 • Kommentar : Ystad
  Plats : Teater Scala, Stora Östergatan 12, Ystad
  Datum : lördag 5 mars
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 180 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Kommentar : Höör
  Plats : Kulturhuset Anders, Stenskogsvägen 2, Höör
  Datum : tisdag 8 mars
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 180 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp
 • Kommentar : Södra Sandby
  Plats : Kulturhuset Tryckeriet, Lundavägen 2, Södra Sandby
  Datum : torsdag 10 mars
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 180 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.