Folkmusikkonsert med Midgren | Skrobe | Quartey + 100 gästande barn och unga

Folkmusiktrion Midgren | Skrobe | Quartey lyfter taket på Palladium under Malmö Folk Festival! Till sin hjälp har de över 100 barn och unga från södra Sverige och Danmark som gästar trion på några av låtarna.

Midgren | Skrobe | Quartey är tre folkmusiker som hänger sig åt mötet mellan tradition och lekfullhet, sväng och innerlighet. Sven Midgrens kärva fiolspel vävs samman med Allan Skrobes rytmiska gitarrdriv och Tina Quarteys intrikata slagverk. Trion vurmar särskilt för folkmusikens sväng och dansbarhet, men också för historierna om äldre tiders spelmän och deras äventyr. Debutskivan släpptes 2019 och en uppföljare är under inspelning.

Tina Quartey är närmast en levande legend. Hon startade sin karriär i Filarfolket, spelade sedan i Groupa under 80-och 90-talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer. 2023 tilldelades hon Kungl. Musikaliska Akademiens folkmusikpris för att "under lång tid förnyat och fördjupat slagverkets roll i svensk folk- och världsmusik."

Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och var samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och variation med kraft och dynamik.

Allan Skrobe och hans musicerande har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

Konserten är en del av Malmö Folk Festival, 17-20 okt 2024.
www.malmofolkfestival.se

Vill du äta och dricka något gott i samband med ditt besök på Palladium?
I Palladiums servering finns bl.a. vin, öl, olika alkoholfria drycker, paj, smörrebröd, laxbakelse, lättare tilltugg samt kaffe och kakor. Här kan du läsa mer om vad Palladium servering har att erbjuda och hur du gör en förbeställning: www.palladium.nu/palladium-servering/

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : söndag 13 oktober
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-13 14:00
 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : söndag 20 oktober
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-10-20 14:00