Foto: Klara G
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

GORAN KAJFES TROPIQUES

Trumpetaren och kompositören Goran Kajfeš hör till en av de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. Med sitt nya projekt, Tropiques, kommer han med helt ny musik influerad av minimalism och modern dans. Tropiques leker med vårt tidsbegrepp och försätter oss i musikalisk hypnos. Detta är Tropiques releaseskonsert för bandets andra album, med legendariska basklarinettisten Christer Bothén som gäst.

Goran Kajfeš Tropiques spelar en unik typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypnojazz. Gruppens musik skapas utifrån en semiimproviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Inom denna struktur skapas en musik som är intensiv och händelserik, men som innehåller få kontraster och plötsligheter. Med sin långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i ett tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar.

Den konstnärliga kärnan rymmer en motkommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid. Bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande genom lyssnandet. Detta är musik som låter lyssnaren vara i och bli till, tillsammans med ljuden.

Debutskivan "Enso" fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik. Kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara i nuet.

Läs Håkan Engströms recension i Sydsvenskan av albumet ”Enso” (2017): Kajfeš bantar bandet och går in i aktivt viloläge
https://www.sydsvenskan.se/2017-12-08/kajfe-bantar-bandet-och-gar-in-i-aktivt-vilolage

På scen
Goran Kajfeš – Trumpet, Synth
Alexander Zethson – Piano, Orgel, Synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
+ Christer Bothén – basklarinett

Goran Kajfeš är förutom musiker en sällsynt mångsidig producent och kompositör. Han är även aktiv i och leder grupper som Subtropic Arkestra, Oddjob, Nacka Forum, Fire! Orchestra, Angles 9, Pan-Scan Ensemble and Magic Spirits Quartet. Han har sitt eget skivbolag, Headspin Recordings. Goran Kajfeš har vunnit Nordiska musikpriset och fått flera Grammisutmärkelser.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.