Foto: Michel de Bock

Habib Koité & Bamada: Kharifa (Mali)

Habib Koité är en av Malis största artister på världsscenen. Hans mjuka, intima och stämningsfulla sångstil och personligt färgade gitarrspel har gjort att han nått stor popularitet och framgång nationellt, i USA och Europa. 2019 släppte han sitt sjätte studioalbum "Kharifa". Ett album som både visar hans öppna sinne som historieberättare och det rika maliska musikarvet, samtidigt som det hämtar inspiration från modern musik, som västerländsk rock och folkmusik.

Texterna speglar Koités stora intresse och engagemang för vardagen i staden Bamako. Utan att förneka de problem som plågar hans stad och land – föroreningar, fattigdom, arbetslöshet, sociala klyftor och sjukdom – förblir han optimistisk och hoppfull i sin kamp mot intolerans, okunnighet och censur. Han talar om försoning och efterfrågar ansvar från varje individ.

Koité stämmer sitt instrument enligt den pentatoniska skalan och spelar på öppna strängar – liksom man gör på det västafrikanska stränginstrumentet kamale n’goni, något som bidrar till hans karaktäristiska sound. Han förenar olika stilar och skapar musik med öppenhet och intresse för alla musikgenrer.

Habib Koité föddes 1958 i en griotfamilj i västra Mali, i regionen Kayes och staden med samma namn. Griot är en typ av artist inom västafrikansk musiktradition som kan liknas vid en trubadur, en musikalisk historieberättare eller muntlig historiker. Hans födelseregion angränsar till Senegal och Koité har inspirerats mycket av musiker både från Gambia och Casamance i södra Senegal.

1982 tog Koité examen från Bamako National Institute of Arts och bildade ett par år senare gruppen Bamada, tillsammans med några av sina barndomsvänner – som han fortfarande spelar tillsammans med. Bandnamnet ”Bamada" är ett smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako och betyder ungefär "i krokodilens mun”.

Sedan starten på sin karriär har Koité bland annat släppt flera storsäljande och kritikerrosade album, medverkat i The Late Show med David Letterman och porträtterats i magasin som People och Rolling Stone.

Facebook:
https://www.facebook.com/habib.koite
Webbsida:
https://habibkoite.com
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/2laFwNRffMM18LvKKDxCs9

https://youtu.be/FUC2kEt2H1A
https://youtu.be/g4FCDp5mdUs
https://youtu.be/uHBYpUMQlBU

Salongsbiljetter
Du sitter vid cafébord och man får ta med sig mat och dryck (picknick). Biljetter säljs per sällskap. Vid större sällskap än 5 personer, lägg till ytterligare sällskapsbiljett i samma köp för att komma upp i rätt antal personer (ex. vid sällskap om 6 personer: köp en biljett för sällskap om 4 pers och ytterligare en biljett för sällskap om 2 pers = sällskap om 6 pers). De biljetter som köps vid samma tillfälle ses automatiskt som ett och samma sällskap.

Om du och ditt sällskap inte köpt biljetter vid samma köptillfälle, ber vi dig att meddela detta till info@victoria.se senast två dagar före evenemanget så att vi kan placera er tillsammans, om ni så önskar.

Bordsplacering sker på plats. Du kommer aldrig placeras med någon ur ett annat sällskap. Har du specifika önskemål om placering i lokalen, lämna en kommentar vid köp så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det.

Vill du endast köpa biljett för 1 person (begränsat antal) kontakta Kulturcentralen via info@kulturcentralen.nu, tel. 040-10 30 20 eller besök butiken på Södra Förstadsgatan 18.

Balkongbiljetter
Biljetter på balkongen säljs endast i sällskap om 2 pers. På balkongen är det inte tillåtet att ta med mat, endast dryck och snacks. Du sitter i biostolar, på trappgradering gradvis uppåt. Det finns ingen hiss till balkongen.

Tillgänglighet:
För rullstolsanpassade biljetter boka via info@victoria.se. Hörselslinga finns att tillgå, vid behov vänligen meddela oss till tech@victoria.se minst två vardagar i förväg.

Slutsålt?
Skriv upp dig på Victoriateaterns väntelista: Maila till biljett@victoria.se. Ange föreställning, datum och antal biljetter du önskar. Glöm inte att uppge namn och telefonnummer.

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : tisdag 9 november
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: sällskap om 3 pers: 1200 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.