Foto: Martin Josefsson

Helena Josefsson

Vuxna väsen

Under två marskvällar kommer sångerskan Helena Josefsson till Victoriateatern. Med cello och flygel vävs hennes musik och sång ihop till en spännande helhet. Konserten ”Vuxna väsen” är skapad speciellt för Victoriateaterns unika atmosfär.

”Jag har sjungit runt nästan hela jorden. Och i många nästan för trevliga tv-program. Omringad av plastcitroner och tjocka lager smink. Men i allt det som verkar så framgångsrikt har jag inte hittat något finare än de människor som jag fick lov att inspirera till att känna mer. Nu kommer jag tillbaka dit där allt började: till min knäppa fantasi. Det är där jag hittar mina skatter så att jag har något att bjuda på." - Helena om föreställningen.

Vi kan vara vuxna väsen allihop
Och hitta det magiska i det vanliga och det minsta
Inspirera de unga och friska
att skapa en ljus och kärleksfull horisont
Hjälpa dem se att vi är en del av naturen
Och vad naturen är
Om du tittar på någon med modiga ögon
Har du sett deras vingar nån gång?

På scen:
Helena Josefsson – sång
Anders Juhlin – piano
Ulrika Lorentzi – cello

Gästartister: Helena Josefsson kommer att ändra skepnad när du minst anar det. (Nu måste hon ha blivit tokig trots allt!)

Helena Josefsson har en alltid pågående solokarriär, baserad på sina egna kompositioner. Helena är kanske mest känd för sina duosamarbeten med Per Gessle och som körsångerska i bland annat Roxette, Gyllene Tider och The Ark, men utöver det har hon en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche. Andra skapelser och samarbeten att nämna är: Helena Josefsson & jazztrion Kontur, ”Doldisar Frontar" med Christoffer Lundquist, Arash featuring Helena, samt en fängelseturné på kvinnoavdelningar och hennes medverkan i dokumentären "Jag är min egen Dolly Parton" av Jessica Nettelbladt.

Som liten drömde Helena om att bli två saker: artist eller troll. Vad har dessa två livsstilar gemensamt? Kanske frihet. Att skapa sitt eget liv och sin egen verklighet. Helena är en högkänslig, kreativ människa som alltid har försökt skapa en bubbla omkring sig, en fantasi. Där inne var det inte alltid lätt att vara, men det var i alla fall en plats där hon kunde påverka sin egen dag. Något man inte kunde göra så lätt utanför bubblan. I högstadiet upptäckte hon tjusningen av att sjunga och spela i band.

Nu efter mer än 20 år som artist och låtskrivare finns det mycket spännande att uppleva tillsammans med henne. Helst ska musiken framföras på olika sätt vid varje tillfälle tycker hon. Musiken är full av naturreferenser och påminner om en föränderlig skog. Den är inte möjlig att placera i en genre – den är full av liv. Låtarna eller arrangemangen för dagen blir till nyfikna, sorgsna, envisa eller nyckfulla väsen som väntar på sin tur att titta fram.

Anders Juhlin, flygel, är en flitigt musicerande pianist, kapellmästare och kyrkomusiker från Bjärred. "Musik i stort och smått är min vardag, där jag får skapa i en mängd olika sammanhang, genrer och konstellationer. Att vara en del i denna konsert är en spännande resa bland toner och väsen. Vi hittar tillsammans uttryck för drömmar och förhoppningar. Jag älskar att hitta det stora i det lilla: de enkla melodierna som bär musiken.”

Ulrika Lorentzi, cello: ”Jag är en småländsk skåning med mossa i skorna och havsvind i håret. När jag cyklar eller promenerar tycker jag om att titta på himlen. Andas, vara nu, klura och vara fri i mina kreativa tankar, stora som små. Precis så känner jag när jag får skapa och spela tillsammans med Helena och Anders. Här får jag utforska cellons stora omfång, starka personligheter och olika väsen.”

https://youtu.be/yhT3MnA8KE8
https://youtu.be/x-yZ_hjddU4
https://youtu.be/cdLi_81sUQE
https://linktr.ee/helenajosefsson
Spotify Helena Josefsson
https://www.facebook.com/HelenaJosefssonOfficial
https://www.instagram.com/helenajosefssonmusic/

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : fredag 15 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp kl.19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-03-15 17:30
 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 16 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp kl.19.00 )
  Priser :
  • Salong: 360 kr
  • Balkong: 320 kr
  • Salong Student/Pensionär: 320 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 280 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-03-16 17:30