Foto: Martin Josefsson
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

HELENA JOSEFSSON - Releasekonsert för Beauty, Love, Anything

Njut av en intim, explosiv, nyfiken och varm konsert som kittlar och väcker ditt inre när sångerskan och låtskrivaren Helena Josefsson släpper nytt album och firar med releasekonsert på Victoria. Det blir ett mycket litet men ljuvligt band i ovanlig sättning med några av stadens finaste musiker. Tillsammans med Helenas röst, blir det en förtrollande hängmatta där vi allesammans får gunga.

Albumet "Beauty, Love, Anything" berör erfarenheterna i livet; kärlek, barn, glädje, sorg och tidens tand beskrivs med poetiska texter och bångstyriga arrangemang. Husgudinnorna är Björk och Kate Bush och i likhet med deras musik finns det element av klassisk musik i Helenas låtar. Benjamin Britten och "Peter och vargen" gjorde djupa intryck under hennes unga år, något som den uppmärksamma lyssnaren kan höra.

Albumet skrevs på cykel, på badrumsgolvet och på mormors fina piano. Texterna och musiken är "Helenamusik". Hon är en sån där som måste skapa ett värde omkring sig, vara en sol istället för att vänta på en solig dag. Hitta en sagovärld i den riktiga världen och söka efter glittret i den grå asfalten. Springa i skogen med klackskor. Om inte, blir det ingen Helena kvar. Även hon har sett mörker, och där vill hon aldrig mer bli fången.

"Jag har fått sjunga världen runt på de största och de minsta scenerna. Men oavsett om det är tjugo eller tjugotusen människor i rummet, om jag sjunger min eller andras musik så gör jag ändå samma sak, jag vill ge kärlek och ljus! Jag vill bli till en tom målarduk där lyssnaren målar och upptäcker sina egna känslor.”

Albumet släpps på vinyl i begränsad upplaga. Det är mestadels inspelat i Christoffer Lundquists extraordinära studio Aerosol Grey Machine, tillsammans med musiker och tekniker från Malmö och USA. Kom och få ditt eget exemplar och få det signerat efter konserten.

Helena Josefsson är kanske mest känd för sina duosamarbeten med Per Gessle och som körsångerska i bland annat Roxette, Gyllene Tider och The Ark, men utöver det har hon en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche. Andra skapelser och samarbeten att nämna är: Helena Josefsson & jazztrion Kontur, ”Doldisar Frontar" med Christoffer Lundquist, Arash featuring Helena, samt en fängelseturné på kvinnoavdelningar och hennes medverkan i dokumentären "Jag är min egen Dolly Parton" av Jessica Nettelbladt.

Förbeställ ditt signerade exemplar av albumet på vit, exklusiv vinyl här:
https://www.bengans.se/sv/artiklar/minishops/helena-josefsson/index.html

På scen:
Helena Josefsson - sång, piano
Hanna Ekström - sång
Oscar Johansson - keyboards
Magnus Börjeson - bas, elektronik
Bo Håkansson - slagverk

https://open.spotify.com/artist/01o8zdH2NoWSZ4CEsYS44r?si=KBCV8CkpQGGY480TovbXCg
https://www.facebook.com/HelenaJosefssonOfficial/
https://www.facebook.com/HelenaJosefssonOfficial
https://www.youtube.com/helenajosefsson1

Picknickföreställning

Pris:
Salong 280:-
Balkong 240:-
Salong Student/Pensionär 240:-
Balkong Student/Pensionär 200:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.