Foto: Kitty Lingmerth
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

IDA BANG & THE BLUE TEARS

Kritikerrosade och prisbelönta Stockholmsbandet Ida Bang & The Blue Tears blåser in som en frisk fläkt över den svenska retro-/americanascenen med skickliga musiker, stil och med stor respekt för bluesens rötter. Denna kväll presenterar de stolt sin nya skiva ”Good To Me” – en låtblandning av soul, rock och rhythm & blues som släpps den 1 februari 2019. Kvällen till ära har de dessutom sällskap på scen av en blåssektion.

Ida Bang & The Blue Tears bildades 2013 och hämtar sin inspiration från genreöverskridande artister som Bonnie Raitt, Hozier och Alabama Shakes och strävar precis som de mot ett modernt bluessound. Efter att ha blivit uttagna att representera Sverige i den europeiska bluestävlingen European Blues Challenge i Italien lades grunden till ett gediget turnerande runtom på bluesscenerna i Frankrike, Portugal, Estland, Lettland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge. De har delat scen med storheter som Buddy Guy, Joss Stone och Beth Hart. Gruppen har mottagit flera fantastiska recensioner, bland annat i Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, där de återkommande beskrivs som ett välbehövligt nytt, skickligt och nytänkande retro-/americana-band. Bandet släppte under 2016 sitt första fullängdsalbum, "Possibilities" som mottog fina recensioner och nu till våren 2019 kommer alltså deras andra album ”Good To Me” som spelades in under fyra dagar i legendariska Baggpipe Studios och är producerat av Andreas Roos.

Ida Bang & The Blue Tears består av Ida Bang (sång), John Bernström (gitarr), Leo Henriksson (gitarr), Patrik Engström (bas) och Leo Sund (trummor). Sångerskan Ida Bang sjunger med stor inlevelse, intensitet och kraft och har gjort mycket för den nya, moderna bluesen i Sverige. Hon har bland annat setts som arrangör för Big Mama Blues Club på Fasching i Stockholm och har även grundat musikkollektivet Ladies Got The Blues, ett all-female band som lyfter fram bortglömda kvinnliga musiker i blueshistorien med utsålda föreställningar över hela landet.

”Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet.” Alexander Agrell, Sydsvenskan

På scen:
Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor

www.idabang.se
www.facebook.com/idabangmusic
www.instagram.com/idabangandthebluetears

https://open.spotify.com/artist/5eYJAKWJwylSdU5DOPuxUa?si=6K84sSCySmGCoNLinLsk8w

https://youtu.be/ohUNKM8hJyI
https://youtu.be/-PPvagOQnuA
https://youtu.be/3dGXvLxgeDw

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.