IDA BANG & THE BLUE TEARS

Med skickliga musiker, stil och med stor respekt för bluesens rötter har kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears blåst in som en frisk fläkt över den svenska retro-/americanascenen. De har sedan de gjorde sin första spelning 2013 turnerat flitigt och blivit ett eftertraktat band på livescenerna runt om i Europa.

Den 27-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med stor inlevelse, intensitet och kraft. Hon har gjort mycket för den nya, moderna bluesen i Sverige, bland annat genom att starta hyllningsbandet till kvinnliga bluesmusiker ”Ladies Got The Blues”, som tagit Sverige med storm, och hon har även varit klubbarrangör för Big Mama Blues Club på Fasching i Stockholm.

I bandet ingår fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. De har alla betydelsefulla roller i bandet med sina olika stilar och enorma spelskicklighet, vilket, enligt recensenterna - bildar ett nytt och eget sound. Låtmaterialet och soundet inspireras av musiker och grupper som som till exempel Bonnie Raitt, The Black Keys och Alabama Shakes.

Gruppen har mottagit flera fantastiska recensioner i bl a Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine där de återkommande beskrivs som ett välbehövligt nytt, skickligt och nytänkande retro-/americana-band. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, vilket banade väg för mer turnerande utanför Sveriges gränser. De blev kallade publikfavoriter under Europas största bluesfestival Notodden Blues Fest 2017 i Norge. Bandet släppte under 2016 även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som mottog fina recensioner.

”Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet.” (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

På scen:
Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor

www.idabang.se
www.facebook.com/idabangmusic
www.instagram.com/idabangandthebluetears

https://open.spotify.com/artist/5eYJAKWJwylSdU5DOPuxUa?si=6K84sSCySmGCoNLinLsk8w

https://youtu.be/ohUNKM8hJyI
https://youtu.be/-PPvagOQnuA
https://youtu.be/3dGXvLxgeDw

Picknickföreställning

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

 • Kommentar : Insläpp 19.00
  Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : lördag 23 februari
  Tid : 19:30
  Priser :
  • Salong: 260 kr
  • Balkong: 220 kr
  • Salong Student/Pensionär: 220 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 180 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.