Foto: José de Holanda

Jards Macalé (BRA)

Med en karriär som sträcker sig över fem decennier är Jards Macalé en av Brasiliens mest inflytelserika musiker och en legendar inom Música Popular Brasileira. Det är svårt att beskriva hans musik utan att använda ord som passionerad, poetisk och själfull. Macalé har ägnat sitt liv åt att utforska och omdefiniera Brasiliens musikaliska landskap. Hans unika stil är en fusion av traditionell brasiliansk musik, visa, rock, blues och avantgarde. Macalé skapar en musikalisk värld som är lika nyskapande som den är tidlös.

Macalés musik är som en resa genom Brasilien själv – från de fuktiga regnskogarna till pulserande städer. Hans texter är djupa och tankeväckande, och han har alltid varit öppen för att utforska känslor och ämnen som andra artister kanske undviker. År 2022 firade Macalé 50-årsjubileet av sitt självbetitlade debutsoloalbum. Denna ikoniska skiva har gett oss tidlösa låtar som "Vapor Barato", "Mal Secreto", "Farinha do Desprezo", "Revendo Amigos" och "Hotel das Estrelas." På skivan förenas brasiliansk samba och bossa nova med eldig rock, klassiska harmonier och jazzens improvisationsanda.

Jards Macalé föddes i Rio de Janeiro 1943 och var en viktig del av den så kallade "Tropicália"-rörelsen på 60-talet, som försökte bryta gränserna mellan olika genrer och konstformer. Macalés historia och karriär är ett bevis på musikens makt och kraften i konstnärligt uppror. Macalé är trogen sin vision och fortsätter att omfamna det okonventionella och att utmana. Hans musik är både en kanalisering av känslor och en spegling av samhället.

Macalé är nu aktuell med ett nytt formidabelt band där han tillsammans med Gui Held på gitarr, Pedro Dantas på bas och Maria Portugal på trummor åter förkroppsligar den otämjda andan och gränslösa musikaliska friheten som definierar honom som artist, och transporterar publiken till en plats där det förflutna flätas samman med nuet.

https://www.instagram.com/jardsmacale
Spotify
https://youtu.be/3cVXKaz0tJQ
https://youtu.be/R8dkzWgzb38

Pris:
Salong 400:-
Balkong 360:-
Salong Student/Pensionär 360:-
Balkong Student/Pensionär 320:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : onsdag 6 mars
  Tid : 19:30 , ( Insläpp kl.19.00 )
  Priser :
  • Salong : 400 kr
  • Balkong: 360 kr
  • Salong Student/Pensionär: 360 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 320 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp Förköpet stänger: 2024-03-06 17:30