Foto: Niclas Tilosius

John Venkiah Trio feat. Cosima Olu & Karl-Martin Almqvist: On To Something Good

Pianisten och sångaren John Venkiah, basisten Simon Petersson och trummisen Kristoffer Rostedt firade 2020 att de spelat tillsammans under ett decennium. I samband med jubileet spelade de in sitt tredje fullängdsalbum “On To Something Good” där de även bjöd med sångerskan Cosima Olu och saxofonisten Karl-Martin Almqvist. Denna kväll får vi höra musiken live!

"On To Something Good" innehåller såväl vokala spår som instrumentala, som alla är originalkompositioner. Inspirationen till musiken varierar från Stevie Wonder till Brad Mehldau, med en tydlig linje som utgörs av melodier, harmonier och sväng.

John Venkiah har varit verksam pianist och sångare sedan 2010 och spelat på många scener i Europa. Trion har omnämnts i tidningarna Downbeat och Wall Street Journal, och deras tidigare framträdanden har fått mycket ros av kritiker. Samtliga medlemmar i John Venkiah Trio mottog Ystad Jazz Festival Award - Next Generation 2020, till unga verksamma musiker.

Cosima Olu har setts tillsammans med några av Sveriges största artister, såsom Miriam Bryant, Seinabo Sey, Tommy Körberg och Molly Sandén. Cosima hyllades för att ha återuppväckt den svenska soulen när hon släppte sin första EP Head in the Clouds 2015. I november 2020 släppte Cosima Olu sitt album Magnolia, där hon dessutom debuterade som musikproducent.

Karl-Martin Almqvist är ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen och hans känslofyllda men dock så energiska uttryck går sällan att ta fel på. Som medlem i danska radions big band, med flertalet album i eget namn och konserter utförda med bland annat Pat Metheny är Karl-Martin en ledande stjärna inom nordisk jazz.

På scen:
John Venkiah – piano och sång
Simon Petersson – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Gäster:
Cosima Olu – sång
Karl-Martin Almqvist – tenorsaxofon

LÄNKAR
Hemsida: https://johnvenkiah.com/
FB: https://www.facebook.com/JohnVenkiahTrio
Insta: https://www.instagram.com/johnvenkiah
Spotify: https://open.spotify.com/album/45nFMsq34mgAppXfaP9FJl?si=DACty4PZRk6YSnQtlYE0rA&dl_branch=1
YouTube, releasekonsert 2021: https://youtu.be/FSb3hZcOInA?t=1869
YouTube, Fasching 2017: https://youtu.be/HGtTdz4Ec7k

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : torsdag 17 mars
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.