Foto: Sussa Stubbeergaard

Konkarong

Nybildade gruppen Konkarong levererar en rik palett av spännande musik komponerad av Robert Tjäderkvist och Sofi Hellborg. Starka refränger och kluriga melodier flätas samman i en väv av svängiga rytmer, kokande musik i snabba tempon, kryddat med vackra melodier inslagna i färgglada arrangemang. Musiken är inspirerad av Zawinul Syndicate, Manu Dibango, m fl.

Bandmedlemmarna är väletablerade musiker på jazz-, funk- och afroscenen, med många individuella och kritikerrosade projekt i bagaget. Robert, Sofi, Magnus och Salieu har länge samarbetat i Sofi Hellborg Gang. Den 4 dec 2019 utnämndes Sofi till årets jazzmusiker av Jazz i Malmö.

I mitten av januari 2022, ger Konkarong ut sin första platta på skivbolaget Periferi Records.

På scen:
Sofi Hellborg – saxofoner, sång
Sofi har lett många egna projekt, komponerat, producerat skivor och turnerat i många länder världen över. Hon bodde 14 år I Paris och har spelat med många kända musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe, Peps Persson, Timbuktu etc.

Robert Tjäderkvist – keyboards
Robert har samarbetat med många artister genom åren, både som musiker, kompositör och arrangör. Utöver arbetet med sin egen kvartett ”Robert Tjäderkvist Quartet” har han bl a ingått i Anders Bergcrantz Quartet, Sofi Hellborg Gang och Malene Mortensen Quartet.

Magnus Lindeberg – gitarr
Magnus Lindeberg är en gitarrist från Malmö som sedan början av 2000-talet varit en del av musikscenen i södra Sverige och där spelat i många olika sammanhang med många olika artister, bland annat Tony Allen, Svante Thuresson, Timbuktu/Damn och Sofi Hellborg.

Ale William Sjöström – bas
Ale William har den ena foten i improvisationsmusik och den andra i pop- och rock. Han har bland annat spelat med Miriam Bryant, Allen Stone, Timbuktu, Tingsek, Shirin, Albin Gromer med flera.

Salieu Dibba – slagverk
Med rötterna i den Gambiska traditionella musiken är han idag en mångsidig artist som kan höras flitigt i olika musikstilar och har samarbetat med musiker från hela världen, så som Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Sofi Hellborg, Sousou & Maher Cissokho, Ba Balance, Titiyo, Peps Persson, med flera.

Frank ”Frallan” Nilsson – trummor
Frank har spelat sedan barnsben. En naturbegåvad och eftertraktad trummis som har turnerat med bl.a. Jojje Wadenius, Calle Moraeus, Calle Kristiansson, Robin Stjernberg, Amanda Fondell, Pelle Holmberg, Sandro Cavazza och Paulo Mendonca

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!

 • Plats : Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
  Datum : tisdag 8 mars
  Tid : 19:30 , ( insläpp 19.00 )
  Priser :
  • Salong: 240 kr
  • Balkong: 200 kr
  • Salong Student/Pensionär: 200 kr
  • Balkong Student/Pensionär: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.