• Kategori:
  • Hemsida: http://latinamerikaifokus.se/

Latinamerika i fokus - Invigning: Oblivion verses / Los versos del olvido + Förfilm: Alto el juego

INVIGNING & MINGEL
18.00 Mingel
19.00-21.00 Film

Förfilm: Alto el juego
Animation. Regi: Walter Tournier, Uruguay, 2016. Längd: 7 min.
En animerad kortfilm som väcker tankar. Ett icke oskyldigt spel. Mitt i ett krig försöker en pojke och en hund att skydda sig.

Film: Oblivion verses / Los versos del olvido

Spelfilm. Chile 2017. Regi: Alireza Katami. Tal: Spanska med engelsk undertext. Längd: 92 min.

Med magisk realism och mycket humor berättas en underbar fabelliknande historia om en mans försök att rätta till hela mänsklighetens misstag. En äldre vaktmästare på ett avlägset bårhus som minns allt utom namn. Han tillbringar sina dagar med att visa kroppar för de som söker sina kära försvunna samt med att vårda sina älskade plantor. När det bryter ut protester i en närliggande stad och militären i skymundan gör en räd mot bårhuset för att gömma civila offer upptäcker vaktmästaren en okänd kvinnas kropp. Till minnet av sina egna förluster påbörjar han en magisk odyssé för att ge kvinnan en anständig begravning med hjälp av en mystisk dödgrävare, som samlar på de dödas berättelse, en gammal kvinna som letar efter sin för länge sedan förlorade dotter samt en likvagnschaufför som plågas av sitt förflutna.

Premiär: Venice Film Festival 2017 (Horizons)

IMDB
https://www.imdb.com/title/tt7224496/

Oblivion Verses is about the ethical demand to remember the past and resist the violence of forgetting as a form of personal redemption. It is a reflection on the politics of memory and a poetic homage to those who fight to seek justice for the unknown.
Alireza Katami

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.